ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: 22o ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ξανά στην αφετηρία, με όνειρα χίλια!

Αφρίζουν και πάλι τα νερά στις πισίνες. Το 22ο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης αρχίζει και η μπάλα στήνεται στη σέντρα. Χρόνο με το χρόνο το ενδιαφέρον, ο ανταγωνισμός και η δημοτικότητα του αθλήματος ανεβαίνουν και η υδατοσφαίριση  κερδίζει με το σπαθί της τη θέση που της αξίζει στο αθλητικό μας γίγνεσθαι. Άλλωστε μετά από 22 χρόνια πολλά έχουν αλλάξει –προς το καλύτερο φυσικά- και τα πέτρινα χρόνια ανήκουν πλέον στο μακρινό παρελθόν.

Τα πιο πάνω δεν τα λέμε εμείς αλλά αποδεικνύονται από τα πεπραγμένα των εφτά ομάδων που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα ομάδες (ΑΠΟΕΛ, Ν.Ο. Λευκωσίας, Ν.Ο. Λάρνακας, Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς, Ν.Ο. Αμμοχώστου, Ν.Ο. Λεμεσού και Ν.Ο. Πάφου) η πορεία του αθλήματος όλα αυτά τα χρόνια, όπως επίσης και οι προσπάθειες της Ομοσπονδίας, για την καθιέρωση και την πρόοδο του αθλήματος. Οι ομάδες μέτρησαν τα κουκιά τους και βρίσκονται στην αφετηρία, με όνειρα χίλια, για να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Ποιες θα τα καταφέρουν και ποιες όχι, αυτή είναι μια άλλη ιστορία…

Στην κουβέντα που κάναμε με τον έφορο του αθλήματος Νίκο Νικολάου, μας επιβεβαίωσε εν πολλοίς τα πιο πάνω λέγοντας: «Οι περισσότερες ομάδες ενισχύθηκαν και προχώρησαν στην πρόσληψη επαγγελματιών προπονητών από την Ελλάδα, στην προσπάθεια τους να κάνουν το βήμα παραπάνω».  Στις εκτιμήσεις του για την ενίσχυση των ομάδων ο Νίκος Νικολάου, μας είπε: «Η ομάδα που ενισχύθηκε περισσότερο απ’ όλες τις άλλες ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Μέσα Γειτονιάς και πιστεύω ότι θα κοντραριστεί με τον ΑΠΟΕΛ για την κατάκτηση του φετινού τίτλου».

Εκεί που στάθηκε ο έφορος της υδατοσφαίρισης ήταν και «η προσπάθεια που γίνεται στις μικρότερες κατηγορίες. Στους U18, όπου θα γίνει ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα πιστεύω, αλλά και στη U16, U14 και U12, κάτι στο οποίο μας βοήθησε και η τεχνογνωσία του Γιάννη Φράγκου, ενώ ο Γιάννης μας βοήθησε και σε αρκετούς άλλους τομείς για την ανάπτυξη του αθλήματος». Βέβαια, δεν λείπουν και τα προβλήματα, με πιο σοβαρό όπως τόνισε ο Νίκος Νικολάου, «την λειψανδρία που παρατηρείται στους διαιτητές, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία να είναι αναγκασμένη να φέρνει διαιτητές από την Ελλάδα για να «βγαίνει» το πρόγραμμα». Γίνεται προσπάθεια για να βγουν κάποιοι νέοι διαιτητές, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο.

Για την ιστορία να πούμε ότι στην πρώτη αγωνιστική θα γίνουν οι αγώνες:

Σήμερα (15:30): Ν.Ο. Αμμοχώστου – Ν.Ο. Λευκωσίας, στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λεμεσού, με διαιτητές τους Άλκη Αλκιβιάδη και Πολύδωρο Φιλίππου και αύριο: Ν.Ο. Λάρνακας (16:30) με διαιτητές τους Χρήστο Κουρτίδη, Πολύδωρο  Φιλίππου και Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς – Ν.Ο. Πάφου (13:30), με διαιτητές τους Άλκη Αλκιβιάδη Ανδρέα Βεντούρη.