ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΑΡΙΣΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΩΝ ΚΟΕΚ – Με σύνθημα ένα καλύτερο αύριο

 

Η αίθουσα «ευ αγωνίζεσθε» της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής πλημύρισε από ταλέντο, ενθουσιασμό, αισιοδοξία, παράθυρο στο αύριο.  Όλα τα πιο πάνω τα διέκρινες έντονα αποτυπωμένα στα πρόσωπα των αθλητών της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης που βραβεύτηκαν από την Ομοσπονδία Κολύμβησης για τις επιτυχίες τους το 2017. Το μέλλον του υγρού στίβου ήταν συγκεντρωμένο για να του απονεμηθούν οι τιμές που του άξιζαν για τις προσπάθειες τους μιας ολόκληρης χρονιάς.

Παρόντες ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας σε θέματα αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνος Μιχαηλίδης, ο αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Δημήτρης Λεοντής, ο Διευθυντής Γραμματείας Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού της Εθνικής Φρουράς, αντισυνταγματάρχης Κωνσταντίνος Καλός, πρώην πρόεδροι του ΚΟΑ, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι και φίλοι της ΚΟΕΚ.  Ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας σε θέματα αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, στην ομιλία του, αφού συγχάρηκε τους αθλητές για τις επιτυχίες τους, ανάμεσα σε άλλα τόνισε: «Η στοχοπροσήλωση και το εύ αγωνίζεσθε μπορούν να κάνουν τον καθένα από εσάς να ξεχωρίσετε αργότερα στη ζωή σας, αλλά και συλλογικά όλοι μαζί ως κοινωνία του τόπου μας. Είναι και υποχρέωση της Πολιτείας να ενισχύσει όλες τις προσπάθειες οικοδόμησης κοινωνικής υπευθυνότητας και μιας ανανεωμένης αθλητικής φιλοσοφίας, διαμορφώνοντας κοινωνική συνείδηση η οποία απορρέει από τις αξίες και ιδέες του Ολυμπισμού και του «Ευ αγωνίζεσθε».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ντίνος Μιχαηλίδης ανέφερε: «Η ιστορία της κολύμβησης στον τόπο μας, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της μεγάλης παράδοσης που δημιούργησε το άθλημα στον κυπριακό αθλητισμό, ως ένα από τα αθλήματα που προσέλκυε πάντα πολλούς νεαρούς αθλητές εισάγοντας τους στην αθλητική διαδικασία από πολύ νωρίς» και πρόσθεσε: «Εύχομαι οι κολυμβητές που θα ταξιδέψουν σε λίγες μέρες για την Αυστραλία, για να συμμετάσχουν στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση για να βελτιώσουν τα ρεκόρ τους σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού που θα συναντήσουν. Το ίδιο εύχομαι και στη διευρυμένη ομάδα κολύμβησης που θα συμμετάσχει στα τέλη Ιουνίου στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα». Ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ, Δημήτρης Λεοντή στάθηκε αρχικά στην άνοδο που παρουσιάζει η κολύμβηση, στο έργο που επιτελούν οι παράγοντες της Ομοσπονδίας, συνεχάρη τους αθλητές και ανέφερε: «Ο ΚΟΑ θα συνεχίσει να προσφέρει κάθε βοήθεια και στήριξη στους αθλητές και στους ομίλους, μέσω της Ομοσπονδίας. Ο Οργανισμός με τους διάφορους σχεδιασμούς του βοηθά και στηρίζει τους αθλητές».

Δυνατό, ουσιαστικό και καίριο το μήνυμα του προέδρου της Ομοσπονδίας, Αλέξανδρου Χριστοφόρου: «Στη σωστή και υγιή ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μας, μέγιστα μπορεί να συμβάλει ο αθλητισμός. Για να πετύχουμε, έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε και να συνεργαστούμε δημιουργικά όλοι. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι γονείς, καλύτεροι προπονητές, καλύτεροι παράγοντες. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη και μεγαλύτερη στήριξη από το Κράτος και μια ολοκληρωμένη αθλητική πολιτική ώστε να πάρουν τα παιδιά μας αυτό που τους αξίζει, ώστε να ξανακτίσουμε μια σωστή κοινωνία». Ακολούθως έκανε αναφορά πως το 2017, «ήταν η καλύτερη χρονιά των τελευταίων έξι χρόνων», αναφέρθηκε στην ετοιμασία στρατηγικού σχεδιασμού από την ΚΟΕΚ, για να έρθουν ακόμα περισσότερες επιτυχίες. Ο κ. Χριστοφόρου, δεν παρέλειψε να σταθεί και στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η κολύμβηση: «Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που υπάρχουν, όμως για να προχωρήσουμε μπροστά και να μπορούμε να ανταγωνιζόμαστε με ίσους όρους  διεθνώς, πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα, αφού δυστυχώς τα προβλήματα των κολυμβητηρίων, και κυρίως της Λευκωσίας  όπου έχουμε να κάνουμε αγώνες εδώ και χρόνια, είναι πολλά και υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό, ενώ χρειάζονται μεγαλύτεροι οικονομικοί πόροι για υλοποίηση των σχεδιασμών μας».

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ: Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής (Ν.Ο. Λάρνακας), Σεμπάστιαν Κονναρής (Ν.Ο. Λεμεσού), Φίλιππος Ιακωβίδης (Ν.Ο. Λευκωσίας)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Κάλια Αντωνίου (Ν.Ο. Λεμεσού), Ελένη Στεφανδίου (Ν.Ο. Λάρνακας), Αλεξάνδρα Σιεκόλεβα (Ν.Ο. Αμμοχώστου)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ: Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής (Ν.Ο. Λάρνακας), Μάρκος Ιακωβίδης (Ν.Ο. Λευκωσίας), Σταύρος Τζιρτζιπής (Ν.Ο. Λάρνακας)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Κάλια Αντωνίου (Ν.Ο. Λεμεσού), Ελένη Στεφανίδου (Ν.Ο. Λάρνακας), Ραφαέλλα Σωτηρίου (Ν.Ο. Αμμοχώστου)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ: Μάριος Θεμιστοκλέους (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Σοφοκλής Μούγης (Ν.Ο. Λεμεσού), Κωνσταντίνος Φραγκουλίδης (Ν.Ο. Πάφου)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Αλεξάνδρα Σιεκόλεβα (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Χρυστάλλα Παπαδοπούλου (Ν.Ο. Λεμεσού), Ιόλη Νικολαίδου (Ν.Ο. Αγλαντζιάς)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α’: Στέφανος Ελευθερίου (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Αντώνιο Νικολάου (Ν.Ο. Πάφου), Μαρίνος Μιτέλλας (Ν.Ο. Αμμοχώστου)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α’: Αμαλία Τσιτσεκλή (Ν.Ο. Λευκωσίας), Αναστασία Μπέκου (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Στέφανη Νικολάου (Ν.Ο. Λακατάμειας)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β’: Νικόλας Αντωνίου (Ν.Ο. Λεμεσού), Νικόλας Τουλούμης ( Ν.Ο. Κερύνειας), Γιώργος Πετούσης (Ν.Ο. Αγλαντζιάς)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β’: Ιζαμπέλλα Ιωάννου (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Μόνικα Ράφκα Λιάτσου (Ν.Ο Κερύνειας), Άννα Χατζηλοίζου (Ν.Ο. Λακατάμειας)

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Θωμάς Τσιοπανής (Ν.Ο. Αγλαντζιάς), Σωτηρία Νεοφύτου (Ν.Ο. Λεμεσού), Νικόλας Ιωαννίδης ( ΑΠΟΕΛ), Σοφία Παπαδοπούλου (Ν.Ο. Λεμεσού), Μάρκος Καλοψιδιώτης (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Βαγγέλης Ζορπής (Ν.Ο. Λεμεσού). Χριστιάνα Νικολαίδου (Ν.Ο. Λεμεσού), Ανδρέας Ταλιαδώρος (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Λούκας Μαρίνος  (Ν.Ο Κερύνειας), Μαριτίνα Βιολάρη (Ν.Ο Κερύνειας)

ΑΣΠΙΔΑ 2016-2020: Ν.Ο. Λεμεσού

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ν.Ο. Λεμεσού, Ν.Ο Αμμοχώστου, Ν.Ο. Λευκωσίας

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Ν.Ο Αμμοχώστου, Ν.Ο. Κερύνειας, Ν.Ο. Λεμεσού

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Ν.Ο Αμμοχώστου, Ν.Ο. Κερύνειας, Ν.Ο. Λεμεσού

 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ: Σταύρος Τζιρτζιπής (Ν.Ο. Λάρνακας), Χρίστος Μανώλη (Ν.Ο. Πάφου), Κωνσταντίνος Φραγκουλίδης (Ν.Ο. Πάφου)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Αμαλία Τσιτσεκλή (Ν.Ο. Λευκωσίας), Ιόλη Νικολαίδου (Ν.Ο. Αγλαντζιάς), Χριστίνα Σιεχάτε (ΑΠΟΕΛ)

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: Ν.Ο. Πάφου, Ν.Ο Λάρνακας, ΑΠΟΕΛ

 

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ: Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς, ΑΠΟΕΛ, Ν.Ο. Πάφου

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ: Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς, Ν.Ο. Πάφου, Ν.Ο. Λευκωσίας

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ: Ν.Ο. Πάφου, Ν.Ο. Λευκωσίας, Ν.Ο. Αμμοχώστου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ: Ν.Ο. Πάφου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΕΩΝ: Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΙΔΩΝ: Ν.Ο. Πάφου

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Σόλων Νικολάου (ΑΠΟΕΛ)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΕΟΣ: Νικόλας Μιχαήλ (Ν.Ο. Πάφου)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΔΑΣ: Γιώργος Παπαγεωργίου (Ν.Ο. Λάρνακας), Ανδρέας Μυλωνάς (Ν.Ο. Λεμεσού), Παναγιώτης Αυγουστή (Ν.Ο. Πάφου)

 

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Αντωνιάδου Λένια (μεταθανάτια), Χαραλαμπίδης Νίκος, Βοσκού Φωτούλα