ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ: ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ – Έρχονται άλλες εποχές…

Το πόλο μεγάλωσε, ανδρώθηκε, έρχονται άλλες εποχές. Τόσο στο οργανωτικό κομμάτι, όσο και στο αγωνιστικό. Μετά από πολλά χρόνια (κοντά στις δυο δεκαετίες) το σκηνικό αλλάζει και η νέα χρονιά που βρίσκεται μπροστά υπόσχεται κάτι διαφορετικό, κάτι φρέσκο, κάτι νέο. Κατ’ αρχήν, για πρώτη φορά το πρωτάθλημα αρχίζει Νοέμβριο και θα ολοκληρωθεί αρχές Μαΐου, με 14 αγωνιστικές σε δύο γύρους. Το 18ο παγκύπριο πρωτάθλημα πόλο είναι εδώ.

Όλες οι ομάδες αναμένεται να παρουσιαστούν ενισχυμένες και ακόμα πιο ανταγωνιστικές, πράγμα που σημαίνει ότι αυτόματα ανεβαίνει και το επίπεδο στο άθλημα. Φέτος εξάλλου, έχουμε και την μαζική κάθοδο των ξένων αθλητών, κυρίως από Ελλάδα. Ομάδες όπως η Μέσα Γειτονιά, ο ΑΠΟΕΛ, η Πάφος και η Λεμεσός, έχουν εντάξει στο ενεργητικό τους αθλητές από το εξωτερικό, οι περισσότεροι εξ αυτών από την Ελλάδα, οι οποίοι θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο και τον ανταγωνισμό. Ο ΑΠΟΕΛ έφερε τον Νικόλα Μπαγλατζή, η Λεμεσός τους Αναστάσιο Παπασπυρόπουλο, Βασίλη Αληχανίδη και Γιώργο Λύκο, η Πάφος τον Άνταμ Μπλάνκ και η Μέσα Γειτονιά τους Αναστάσιο Σαλάχα και Αδαμάντιο Μονιούδη.

Η αυλαία του νέου πρωταθλήματος ανοίγει αύριο Σάββατο με το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού και Ναυτικό Όμιλο Μέσα Γειτονιάς. Η πρωταθλήτρια στη λήξασα σεζόν Πάφος θα υποδεκτεί την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και είναι το φαβορί. Την Κυριακή ο Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας θα υποδεχθεί την Αμμόχωστο και έχει τον πρώτο λόγο στα προγνωστικά, ενώ η ομάδα του ΑΠΟΕΛ έχει ρεπό.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 ΣΑΒΒΑΤΟ

Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λεμεσού

Ν.Ο. Λεμεσού – Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς (17:45)

Διαιτητές: Άλκης Αλκηβιάδης, Ανδρέας Βεντούρης

Αλυτάρχης:Πέτρος Αρέστης

Κολυμβητήριο Ευαγόρας Παλληκαρίδης 25μ – Πάφος

Ν.Ο. Πάφου – Ν.Ο. Λάρνακας (14:15)

Διαιτητές: Χρίστος Κουππάνου, Δώρος Φιλίππου

Αλυτάρχης: Χάρης Χρίστου

ΚΥΡΙΑΚΗ

Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λευκωσίας

Ν.Ο. Λευκωσίας – Ν.Ο. Αμμοχώστου (13:15)

Διαιτητές: Δώρος Φιλίππου,  Ανδρέας Βεντούρης

Αλυτάρχης: Χάρης Χρίστου

Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει επίσης την διεξαγωγή των Παγκυπρίων Κυπέλλων, με τους προκριματικούς και ημιτελικούς να διεξάγονται 11-12 Φεβρουαρίου (παίδες), 18-19  Μαρτίου (νέοι) και 8-9 Απριλίου (άνδρες) και τους  τελικούς όλων των κατηγοριών να διεξάγονται στις 29-30 Απριλίου. Επίσης έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή τριών τουρνουά μίνι παίδων, στις 26 Μαρτίου, 14 Μαίου και 8 Οκτωβρίου.

18112016_polo