ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ – Ρεκόρ από το μέλλον!

Μεγάλες επιδόσεις, μεγάλα ρεκόρ (έξι στον αριθμό) από τους αθλητές μας, στα πανελλήνια πρωταθλήματα (25-29/7). Ο Νικόλας Αντωνίου του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, ο οποίος συμμετείχε με τα χρώματα του ΠΑΟΚ, πέτυχε τρεις νέες παγκύπριες επιδόσεις. Τις δύο πρώτες στα 100μ. ελεύθερο, με χρόνο 50.76, στις κατηγορίες παίδων και νέων, συντρίβοντας κυριολεκτικά το προηγούμενο δικό του παγκύπριο ρεκόρ, το οποίο κατείχε από τον Φεβρουάριο με 51.70. Την τρίτη παγκύπρια επίδοση την πέτυχε στα 200μ. ελεύθερο, ως πρώτος στην σειρά αθλητής στην σκυταλοδρομία 4Χ200μ. ελεύθερο με χρόνο 1.53.54, στην κατηγορία παίδων. Η προηγούμενη επίδοση ήταν του ίδιου, την οποία κατείχε από τον Φεβρουάριο με 1.55.21.

Ο Λούκας Μαρίνος, του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας,  ο οποίος συμμετείχε με τα χρώματα του Αθλητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου σημείωσε δύο  νέες Παγκύπριες επιδόσεις στα 50μ. Πεταλούδα στις κατηγορίες νέων και παίδων με χρόνο 25.69, καταρρίπτοντας ένα από τα πλέον «στοιχειωμένα» ρεκόρ. Το ρεκόρ που σημείωσε ο  Λούκας κρατούσε από το 2005 με χρόνο 25.78. Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου Πανάρετος Παναγιώτης ο οποίος συμμετείχε με τα χρώματα του Ολυμπιακού Πειραιώς σημείωσε νέα Παγκύπρια επίδοση στην κατηγορία Νέων στα 100μ. πρόσθιο με χρόνο 1.04.62, την οποία κατείχε ο ίδιος από τον Ιανουάριο με χρόνο 1.04.79 .

Τα πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγοριών διεξάχθηκαν ταυτόχρονα  σε εφτά διαφορετικές περιφέρειες της Ελλάδας λόγω των περιοριστικών μέτρων που είναι σε ισχύ στην Ελλάδα. Στη διοργάνωση πήραν μέρος πολλοί Κύπριοι κολυμβητές, που έδειξαν να βρίσκονται σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση και πορεία.