ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΛΟ Πρώτο τρόπαιο για τον ΑΠΟΕΛ

Τον πρώτο τίτλο της ιστορία του πανηγυρίζει από την Κυριακή ο ΑΠΟΕΛ στην υδατοσφαίριση. Οι γαλαζοκίτρινοι του Ανδρέα Κυθρεώτη κατέκτησαν το κύπελλο, με εντυπωσιακό μάλιστα τρόπο, αφού στον τελικό επικράτησαν, στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λευκωσίας (όπου το παρών του έδωσε και ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, για θέματα αθλητισμού κ. Φοίβος Ζαχαριάδης) του Ναυτικού Ομίλου Πάφου 12-4. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έχοντας πρώτους σκόρερ τους Μπαγλαντζή και Νικολάου, που πέτυχαν από τέσσερα γκολ, έφτασαν στην τελική επικράτηση που τους βρήκε να πανηγυρίζουν τον πρώτο τίτλο στο άθλημα, κάτι που ήταν ο στόχος τους από την πρώτη μέρα ίδρυσης του τμήματος υδατοσφαίρισης. Αντίθετα η Πάφος, που ήταν η κάτοχος του κυπέλλου, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα και να παραδώσει το στέμμα. Έγινε πάντως ένα αρκετά καλό παιγνίδι παρά την άνετη επικράτηση των γαλαζοκίτρινων, που ικανοποίησε τους φίλους του αθλήματος που παρακολούθησαν τον αγώνα, με τους φίλους του ΑΠΟΕΛ να στήνουν τρελό πανηγύρι στις κερκίδες με το τέλος του αγώνα.

ΑΠΟΕΛ (Κυθρεώτης Ανδρέας): Βασιλείου Α., Σολογιάννης, Θεοφανίδης, Αλκιβιάδης (1), Χατζηθεοδώρου (1), Φανής, Λοίζου, Μελής, Μπαγλαντζής (4), Νικολάου (4), Προδρόμου (2), Βασιλείου Κ., Σαρρής.

Ν.Ο. ΠΑΦΟΥ (Σωτηριάδης Κλείτος): Μιχαήλ, Σωκράτους, Nikolov (1), Ναζίρης, Κυριάκου, Ιωαννίδης (1), Ευσταθίου (1), Ιωάννου, Kocsis (1), Ηρακλέους, Αυγουστή, Μιχαηλίδης, Ανδρονίκου.

 

  • Πέρα από τον τελικό ανδρών, το Σαββατοκύριακο διεξήχθηκαν και οι τελικοί κυπέλλου και στις κατηγορίες Νέων, και Παίδων. Στους νέους το κύπελλο κατέκτησε ο Ναυτικός Όμιλος Μέσα Γειτονιάς, καθώς επικράτησε του Ναυτικού Ομίλου Λευκωσίας με 4-3. Στους Παίδες κυπελλούχος αναδείχθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας, που νίκησε στον τελικό τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου 10-4.

 

ΟΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΑΝΔΡΩΝ

2018 ΑΠΟΕΛ
2017 Ναυτικός Όμιλος Πάφου
2016 Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας
2015 Ναυτικός Όμιλος Μέσα Γειτονιάς
2014 Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας
2013 Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας
2012 Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας
2011 Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας
2010 Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας
2009 Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας
2008 Ναυτικός Όμιλος Λάρνακας
2007 Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας
2006 Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας
2005 Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου
2004 Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας
2003 Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας
2002 Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου
2001 Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας
2000 Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας