ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ – Οι «ναυμαχίες» των κατηγοριών!

Μετά το παγκύπριο πρωτάθλημα, ανοικτής κατηγορίας, σειρά παίρνουν τα παγκύπρια πρωταθλήματα των υπόλοιπων κατηγοριών, νέων- νεανίδων, παίδων – κορασίδων και παμπαίδων – παγκορασίδων, που αρχίζουν αύριο (Τετάρτη) στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λάρνακας και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Διοργάνωση η οποία αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς περιέχει μπόλικο σασπένς, ενώ αναμένεται να δοθούν και συναρπαστικές μάχες, τόσο σε ατομικό, αλλά κυρίως και σε ομαδικό επίπεδο. Με τους αγώνες αυτές πέφτει η αυλαία, μια δύσκολης και επίπονης για όλους χρονιάς, με την πανδημία του κορωνοϊού να ταλαιπωρεί και να κάνει ολονών μας τη ζωή πολύ πιο δύσκολη.

Όπως και να ‘χουν τα πράγματα, ο ανταγωνισμός θεωρείται δεδομένος σε όλες τις κατηγορίες, στη μάχη που θα δοθεί για την πρωτιά, αλλά και για τα ρεκόρ και τις επιδόσεις. Στην κατηγορία νέων – νεανίδων, όλα είναι ανοικτά, σε ότι αφορά τις θέσεις για το βάθρο και όχι μόνο και όποια πρόβλεψη και να γίνει είναι παρακινδυνευμένη. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το 2019 (πέρσι δεν έγιναν διοργανώσεις, λόγω κορωνοϊού) στην πρώτη θέση ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου, με δεύτερο τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού και τρίτη την Πάφο.

Πέρα από την κατηγορία νέων – νεανίδων, μάχη για την επικράτηση θα έχουμε και στις κατηγορίες παίδων – κορασίδων. Ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου ήταν ο νικητής το 2019 ο νικητής, με τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού να τερματίζει στη 2η θέση και τον Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας στην 3η. Τον δικό τους αγώνα, θα δώσουν και οι κατηγορίες παμπαίδων και παγκορασίδων (Α και Β), με τα μικρά δελφινάκια να αποτελούν το αύριο της κυπριακής κολύμβησης. Εκτός όμως από την μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή και τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου, μεγάλο ενδιαφέρον όμως θα έχει και η κόντρα για την ανάδειξη του καλύτερου κολυμβητή και της καλύτερης κολυμβήτριας σε κάθε κατηγορία, ενώ στο «κόλπο» μπαίνουν και οι παγκύπριες επιδόδεις, τις οποίες κάποιοι αθλητές τις έχουν… στο μάτι, καθώς επίσης και οι ατομικές τους επιδόσεις. Στη διοργάνωση θα τηρηθεί αυστηρό πρωτόκολλο, σε ότι αφορά την πανδημία και την προφύλαξη από τον κορωνοϊό.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη:  50μ. ελεύθερο, 200μ. ύπτιο, 50μ. πρόσθιο, 400μ. ελεύθερο γυναικών, 800μ. ελεύθερο ανδρών. Πέμπτη: 100μ. πρόσθιο, 50μ. πεταλούδα, 400μ. ελεύθερο ανδρών , 800μ. ελεύθερο γυναικών, 4Χ100μ. ελεύθερο. Παρασκευή: 100μ. ελεύθερο, 200μ. πεταλούδα, 100μ. ύπτιο, 400μ. μικτή, 4Χ200μ. ελεύθερο. Σάββατο: 100μ. πεταλούδα, 200μ. πρόσθιο, 200μ. ελεύθερο γυναικών, 1500μ. ελεύθερο ανδρών.  Κυριακή: 200μ. μικτή, 50μ. ύπτιο, 200μ. ελεύθερο ανδρών, 1500μ. ελεύθερο γυναικών.

Οι αγώνες και τις πέντε μέρες θ’ αρχίζουν στις 18:00