Κοινοπολιτειακοί Αγώνες Νέων – 4ος στα 1500 μ. ελεύθερο ο Χατζηττοουλής

Εκτός βάθρου για μία θέση ο Χατζηττοουλής

Ο σημαιοφόρος της κυπριακής ομάδας Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής έμεινε εκτός στόχων σε 1500μ. ελεύθερο και 200 μ. ελεύθερο, τα δύο αγωνίσματα που έτρεξε την Τετάρτη 19 Ιουλίου.

Στον απογευματινό (ώρα Μπαχαμών) τελικό των 1500 μ. ελεύθερο, κάτω από τον καυτό ήλιο της Καραϊβικής, ο 18χρονος κολυμβητής με επίδοση 16:03.16 έμεινε εκτός βάθρου για μόλις μία θέση, τερματίζοντας δέκα δευτερόλεπτα πίσω από τον Τζέιμς Φρίμαν από την Μποτσουάνα, έναν αθλητή που πήρε το χάλκινο αφού κατέρριψε το δικό του ατομικό ρεκόρ κατά 12 δευτερόλεπτα (!). «Ο στόχος μου ήταν το μετάλλιο, όμως δεν τα κατάφερα. Πλέον συγκεντρώνομαι στη συνέχεια και στο καλό μου αγώνισμα που είναι τα 400 μ. ελεύθερο»,  είπε ο Χατζηττοουλής μετά τον αγώνα. Ο Χατζηττοουλής έχει ατομική επίδοση στο αγώνισμα 16:00.98, όταν πήρε το χρυσό στους πρόσφατους ΑΜΚΕ. Ο προπονητής Φοίβος Δουκανάρης, από την πλευρά του, είπε: «Ο Κωνσταντίνος έκανε επίδοση περίπου δύο δευτερόλεπτα πιο πάνω από το ατομικό του ρεκόρ. Πριν την κούρσα ξεχώριζαν τρεις αθλητές, όμως ο ένας έμεινε πίσω, αφού ήταν κουρασμένος από το 200άρι, και έτσι δόθηκε μια θέση στο βάθρο. Όμως ο αθλητής από την Μποτσουάνα ήρθε από το πουθενά και πήρε το χάλκινο. Πλέον σκεφτόμαστε το 400άρι».

Νωρίτερα, στον πρωινό προκριματικό των 200 μ. ελεύθερο, ο Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής έμεινε εκτός τελικού, αφού με το χρόνο 1:53.99 που πέτυχε, τερμάτισε 11ος στο σύνολο (και 3ος στη σειρά του). Το επίπεδο στο αγώνισμα ήταν ιδιαίτερα υψηλό και ήταν χαρακτηριστικό πως για να πάρει την πρόκριση ο Χατζηττοουλής, χρειαζόταν να πετύχει νέα ατομική επίδοση. Ο τελευταίος αθλητής που πήρε την πρόκριση για τον τελικό, τα κατάφερε με χρόνο 1:53.13, τη στιγμή που ο κολυμβητής μας έχει ατομικό ρεκόρ 1:53.19.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από απόφαση του προπονητή του, ο Χατζηττοουλής αποσύρθηκε από τα 100 μ. ελεύθερο που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 20 Ιουλίου, έτσι ώστε να επικεντρωθεί στα 400 μ. ελεύθερο της Παρασκευής 21 του μήνα.