H KOE βράβευσε τους κορυφαίους Έφηβους και Νεάνιδες 2017

 Το βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» στους Παύλο Κοντίδη και Άντρη Ελευθερίου

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, πραγματοποίησε την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο την «Τελετή Βράβευσης των Καλυτέρων Εφήβων-Νεανίδων 2017». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν επίσης το Βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» στον καλύτερο άνδρα αθλητή και την καλύτερη γυναίκα αθλήτρια της χρονιάς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρου Καπράλου, του εκπροσώπου της Πρεσβείας της Ελλάδας κας Ευρύκλειας Παναγιώτου, Μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ Μελών του Δ.Σ. του ΚΟΑ και πρώην Προέδρων του Οργανισμού, Προέδρων και εκπροσώπων όλων των Ομοσπονδιών, προπονητών, εκπροσώπων της ΟΠΑΠ Κύπρου, μελών των οικογενειών των αθλητών, και πλήθους φίλων του αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνος Μιχαηλίδης, στον χαιρετισμό του είπε ότι οι βραβεύσεις αποτελούν μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπή, «γιατί επιβραβεύεται όχι μόνο η αριστεία, αλλά και η προσπάθεια και το ήθος των νεαρών παιδιών που επέλεξαν τον αθλητισμό για να εκφράσουν την ικανότητα, τη θέληση αλλά και τη βούληση τους να έχουν ενεργό συμμετοχή στο ουσιαστικότερο και μεγαλύτερο κοινωνικό φαινόμενο της εποχής μας, από το οποίο μόνο οφέλη μπορούν να αποκομίσουν». Ο κ. Μιχαηλίδης απένειμε τιμητική πλακέτα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την οποία παρέλαβε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Ο κ. Καπράλος, λαμβάνοντας τον λόγο είπε: «Ήρθαμε για να τιμήσουμε τους αθλητές, τους γονείς, τους προπονητές, τους συλλόγους, όλους όσοι βοήθησαν ώστε να είστε το μέλλον του κυπριακού αθλητισμού και από εσάς θα ξεπηδήσουν οι μελλοντικοί αθλητές που θα πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν σας το κρύβω πόση συγκίνηση ένοιωσα όταν ο Παύλος ο Κοντίδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πήρε το μετάλλιο, το νοιώσαμε και το χαρήκαμε σαν να ήταν ένα ελληνικό μετάλλιο».

Η επιθεωρήτρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κάλλη Χατζηιωσήφ, σε χαιρετισμό της εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας Δρ Κώστα Καδή είπε ότι η βράβευση των αρίστων σε μια κοινωνία, δίνει το στίγμα του πολιτισμού της. Ιδιαίτερα, όταν η βράβευση επικροτεί τα νέα μέλη μιας κοινωνίας, μεταδίδει και πολλαπλά μηνύματα για τα πρότυπα που θα αποτελέσουν το ελπιδοφόρο μέλλον, που τόση ανάγκη έχει η κυπριακή πολιτεία στις σημερινές δυσχερείς συνθήκες που βρισκόμαστε».

 

Βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» στους Παύλο Κοντίδη και Άντρη Ελευθερίου

Το βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» που απονέμεται κάθε χρόνο στον καλύτερο αθλητή και την καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, απονεμήθηκε στους Παύλο Κοντίδη και Άντρη Ελευθερίου. Ο Κοντίδης το 2017 κατάφερε να επιτύχει έναν από τους ελάχιστους στόχους που δεν είχε καταφέρει μέχρι σήμερα. Ολοκλήρωσε τη για πρώτη φορά στην πρώτη θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης Laser, ενώ μέσα στην χρονιά κατέκτησε μεταξύ άλλων την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στο Σπλιτ της Κροατίας. Το Βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» απονεμήθηκε στον Κοντίδη για 5η συνεχόμενη χρονιά, από καθιέρωσης δηλαδή των βραβείων. Σε μήνυμα του, που αναγνώστηκε (απουσίαζε στο εξωτερικό), ο αργυρός Ολυμπιονίκης απευθυνόμενος στους νεαρούς βραβευθέντες, σημείωσε τα εξής : «Δεν πρέπει να σταματήσευε να ονειρεύεστε και να βάζετε στόχους. Οι βραβεύσεις Εφήβων-Νεανίδων είναι πολύ σημαντικές. Σε αυτές είχαν την τύχη να πάρω ένα από τα πρώτα βραβεία της αθλητικής μου σταδιοδρομίας».

Η Άντρη Ελευθερίου κατέκτησε μέσα στη χροινά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Μόσχα), και την 5η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Δελχί. Με δύο Ολυμπιακές συμμετοχές στα 34 της χρόνια, ολοκλήρωσε το 2017 στην 6η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη στο αγώνισμα του Σκητ της Σκοποβολής. Η Ελευθείου ευχαρίστησε την ΚΟΕ για την τιμή που της έκανε σημειώνοντας τα εξής : «Σήμερα είναι η μέρα των νέων. Να ευχηθώ σε όλους τους νέους αθλητές καλές επιτυχίες, και να είναι πάντα δυνατοί. Συγχαρητήρια σε όλους για τις επιτυχίες τους και εύχομαι ότι καλύτερο».

 

Καλύτεροι Έφηβοι-Νεάνιδες : Από το Στίβο οι πρώτοι των πρώτων

Η επιλογή των καλυτέρων Εφήβων-Νεανίδων έγινε μέσα από τις προτάσεις που έκαναν οι οικείες αθλητικές ομοσπονδίες. Συνολικά προτάθηκαν από 34 Ομοσπονδίες, 35 έφηβοι και 29 νεάνιδες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων.

Καλύτερος Έφηβος αναδείχτηκε ο αθλητής του Στίβου Χρίστος Ταμάνης ο οποίος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U18 που έγινε στην Κένυα με επίδοση 4.85μ. στο Επί Κοντώ. Ως καλύτερος αθλητής Στίβου του απονεμήθηκε επίσης το έπαθλο «Αντώνης Παπαδόπουλος» Το έπαθλο απένειμε η σύζυγος του αειμνήστου Αντώνη Παπαδόπουλου, κα Λόλα Παπαδοπούλου.

Καλύτερη Νεάνιδα αναδείχτηκε η Στυλιάνα Κυριακίδου η οποία στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στις Μπαχάμες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Σφαιροβολία με επίδοση 15.57μ. η οποία αποτελεί και Παγκύπριο ρεκόρ Κορασίδων. Στην Κυριακίδου απονεμήθηκε επίσης το έπαθλο «Μαριάννα Ζαχαριάδη» που απονέμεται στην καλύτερη αθλήτρια Στίβου. Το έπαθλο απένειμε στην βραβευθείσα ο πατέρας της Μαριάννας, κ. Λουκάς Ζαχαριάδης.

Τιμητικές βραβεύσεις δόθηκαν επίσης στους Κωνσταντίνο Χατζηττοουλή (Κολύμβηση) / 2ο βραβείο, Μαριλένα Μακρή (Ιστιοπλοΐα) / 2ο βραβείο, Νικόλα Ιωαννίδη (Πένταθλο/Δίαθλο) / 3ο βραβείο και Κάλια Αντωνίου (Κολύμβηση) / 3ο βραβείο.

Το έπαθλο «Πεύκιος Γεωργιάδης» που απονέμεται προς τιμήν, του αείμνηστου πρώην Υπουργού Παιδείας Πεύκιου Γεωργιάδη, στον καλύτερο αθλητή/τρια που ξεχώρισε τόσο με τις επιδόσεις του στα μαθήματα όσο και με τις αγωνιστικές του επιτυχίες απονεμήθηκε από τον Στέφανο Γεωργιάδη, στην αντισφαιρίστρια Ελένη Λουκά.

 

Ομαδικά Αθλήματα

Καλύτερος αθλητής ομαδικού αθλήματος αναδείχτηκε ο πετοσφαιριστής Σωτήρης Σιαπάνης. Αγωνίστηκε τόσο στο Μπιτς Βόλει όσο και στην Πετόσφαιρα Σάλας. Στο Μπιτς Βόλεϊ με παρτενέρ τον Κωνσταντίνο Σκορδή κατέκτησε με την Εθνική ομάδα, το αργυρό μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στις Μπαχάμες. Στη Σάλα, ως αθλητής της Σαλαμίνας αγωνίζεται στην αντρική ομάδα του Σωματείου, με την οποία κτέκτησε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Εφήβων και την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα ανδρών.

 

Καλύτερη αθλήτρια ομαδικού αθλήματος αναδείχτηκε η πετοσφαιρίστρια Εβίτα Λεωνίδου. Είναι βασικό στέλεχος των Εθνικών Ομάδων Γυναικών και Νεανίδων, και διακρίθηκε ιδιαίτερα στην πορεία κατάκτησης του Χρυσού μεταλλίου από την  Εθνική Γυναικών στους ΑΜΚΕ στο Σαν Μαρίνο. Είναι Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος με την ομάδα του Απόλλωνα.

 

Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος των βραβευθέντων ανά Αθλητική ομοσπονδία:

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΟΕ

ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ 2017

ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
1

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΦΗΒΟΣ

Καλύτερος Έφηβος 2ο Βραβείο

Καλύτερος Έφηβος 3ο Βραβείο

Χρίστος Ταμάνης (Στίβος / Επί Κοντώ)

Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής (Κολύμβηση)

Νικόλας Ιωαννίδης  (Πένταθλο/Δίαθλο)

2

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΕΑΝΙΔΑ

Καλύτερη Νεάνιδα – 2ο Βραβείο

Καλύτερη Νεάνιδα – 3ο Βραβείο

Στυλιάνα Κυριακίδου (Στίβος/Σφαιροβολία)

Μαριλένα Μακρή (Ιστιοπλοΐα)

Κάλια Αντωνίου (Κολύμβηση)

3

ΕΠΑΘΛΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ»

ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΗΤΗ ΣΤΙΒΟΥ

Χρίστος Ταμάνης (Στίβος/Επί Κοντώ)
4

ΕΠΑΘΛΟ «ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ»       

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΙΒΟΥ

Στυλιάνα Κυριακίδου (Στίβος/Σφαιροβολία)
5

ΕΠΑΘΛΟ «ΠΕΥΚΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ»

ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΦΗΒΟ/ΝΕΑΝΙΔΑ            ΑΘΛΗΤΗ/ΜΑΘΗΤΗ – ΑΘΛΗΤΡΙΑ/ΜΑΘΗΤΡΙΑ

Ελένη Λουκά (Αντισφαίριση)
 
ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
1 ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΦΗΒΟΣ Σωτήρης Σιαπάνης (Εθνική Ομάδα-Νέα Σαλαμίνα / Πετόσφαιρα)
2 ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΕΑΝΙΔΑ Εβίτα Λεωνίδου  (Εθνική Ομάδα-Απόλλων / Πετόσφαιρα)

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΟΕ

ΒΡΑΒΕΙΟ «ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ»

ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017

1 ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ Παύλος Κοντίδης (Ιστιοπλοΐα/Laser)
2 ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ Άντρη Ελευθερίου (Σκοποβολή/Σκητ)

 

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017
ΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΟΣ ΝΕΑΝΙΔΑ
ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ
ΓΚΟΛΦ ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΙΤΥΡΗΣ ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΑΝΤΡΟΠΟΒΑ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗ

&

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΚΗ

ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

 

ΓΚΛΟΡΙΑ ΦΙΛΑΣΙΔΗ

 

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΚΟΥΣΙΗ ΑΝΤΡΗ
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΗΛΙΑΣ ΤΖΟΖΕΦ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΒΡΑΑΜ
ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΛΙΔΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΛΟΙΖΙΔΟΥ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΑΛΕΞΙΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΑΚΡΗ
ΚΑΝΟ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΒΙΝΑΡΣΚΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
ΚΑΡΑΤΕ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΥ ΑΝΘΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΤΤΟΟΥΛΗΣ ΚΑΛΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΜΠΑΤΜΙΝΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΙΝΤΣΙΔΟΥ
ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑΛΙΩΤΗΣ
ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΕΣ ΠΩΛΙΝΑ ΟΥΣΤΙΝΟΒΑ
ΠΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΟΙΡΑΣ
ΠΕΝΤΑΘΛΟ / ΔΙΑΘΛΟ ΝΙΚΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛ ΜΙΚΕΛΛΙΔΟΥ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΤΣΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑΓΚΟΥΛΛΑ
ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ
ΣΑΜΠΟ ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΛΕΝΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΣΚΑΚΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΣΚΟΥΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ ΑΘΗΝΑ ΕΥΤΥΧΙΟΥ
ΣΤΙΒΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΑΜΑΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΥΛΟΥ
ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΠΗΛΑΒΑΣ ΕΡΑΤΩ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΘΩΜΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
ΤΖΟΥΝΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΡΙΚΩΜΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΡΡΗ
ΤΡΙΑΘΛΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΪΖΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΗΣ
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΠΙΕΡΗ
ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΟΣ ΝΕΑΝΙΔΑ
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ ΠΟΛΥΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΕΛΕΝΑ ΠΗΛΑΚΟΥΤΑ

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ

 

BEACH VOLLEY

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΙΑΠΑΝΗΣ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΡΔΗΣ

ΕΒΙΤΑ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

 

ΝΤΑΡΙΑ ΓΚΟΥΣΑΡΟΒΑ

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

 

BEACH HANDBALL

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

 

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΜΑΤΘΑΙΟΥ

 

ΑΝΤΡΗ ΑΒΡΑΑΜ

ΧΟΚΕΪ ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΛΙΟΔΗ