ΓΙΟΡΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΚΟΕΚ – Τα καλύτερα έρχονται

Το αισιόδοξο μήνυμα της γιορτής βράβευσης των καλύτερων αθλητών και ομάδων για το 2018, δεν μπορούσε και δεν γινόταν να είναι άλλο από το: «Τα καλύτερα έρχονται»! Κολύμβηση, ανοιχτή θάλασσα και υδατοσφαίριση είχαν την τιμητική τους και τα τρία αθλήματα απόσπασαν κολακευτικά σχόλια, από τους καλεσμένους και δηλώσεις για ένα ακόμα καλύτερο αύριο. Ξεκάθαρη ήταν άλλωστε και η υπόσχεση του προέδρου της Ομοσπονδίας Κολύμβησης, Αλέξανδρου Χριστοφόρου, «το 2019 προσδοκούμε να είναι ακόμα καλύτερο».

Ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας επί θεμάτων αθλητισμού, Φοίβος Ζαχαριάδης, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, το διοικητικό συμβούλιο και τους αθλητές τους κάλεσε: «να συνεχίσουν στοχοπροσηλωμένα. Πιστέψτε στον εαυτό σας και στο γεγονός ότι θα τα καταφέρετε ακόμα καλύτερα. Η πολιτεία θα είναι πάντα δίπλα σας».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ντίνος Μιχαηλίδης, στην ομιλία του και μετά τα συγχαρητήρια που μοίρασε σε όλους ανέφερε: «Είναι γεγονός πως η κολύμβηση μετά από μια περίοδο άνθησης, πέρασε σε περίοδο ύφεσης, λόγω και συγκεκριμένων δυσκολιών. Είναι όμως με ικανοποίηση που παρατηρούμε ότι η κολύμβηση έχει πάρει ανοδική πορεία για να μπορούμε σήμερα όχι μόνο να είμαστε ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο, αλλά και να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και βεβαιότητα για επιτυχίες. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε, μεγάλος αριθμός των αθλητών δεν απολαμβάνει των ανάλογων υποδομών σε κολυμβητήρια και χώρους εκγύμνασης σε όλη την Κύπρο. Στον τομέα αυτό η κολύμβηση έχει πρωτίστως αδικηθεί με αποφάσεις που πάνε δεκαετίες πίσω, αλλά και σε κάποιο βαθμό έχει αδικήσει η ίδια τον εαυτό της».

Εκ μέρους του ΚΟΑ, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Στέλιος Στυλιανού, αφού συνεχάρη την Ομοσπονδία κολύμβησης και τους αθλητές ανάμεσα σε άλλα είπε: «Ο ΚΟΑ έχει καταρτίσει διαχρονικά πολλούς σχεδιασμούς, οι οποίοι δίνουν την αναγκαία στήριξη και ώθηση για διάκριση του αθλητή. Η πλειοψηφία των αθλητών που βραβεύονται απόψε, από την ΚΟΕΚ, ξεκίνησαν από αυτούς τους σχεδιασμούς. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει αρκετά στην ΚΟΕΚ και στο άθλημα της κολύμβησης. Μπορεί να έγιναν πολλά, αλλά να είστε σίγουροι, ότι δεν τα θεωρώ αρκετά γιατί πάντα πίστευα ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλέξανδρος Χριστοφόρου στη δική του ομιλία τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Το 2018 ήταν μια ακόμη καλή χρονιά για την αγωνιστική κολύμβηση. Η άνοδος του αθλήματος φάνηκε τόσο μέσα από τους αυξημένους αριθμούς των αθλητών και αθλητριών όσο και από τις αγωνιστικές επιτυχίες. Το 2019 προσδοκούμε ότι θα είναι ακόμη καλύτερο. Το άθλημα της υδατοσφαίρισης συνεχίζει σταθερά να ανεβαίνει και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές προσελκύοντας πολλά μικρά παιδιά. Τα τελευταία χρόνια τα διαβήματα μας προς τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για αναβάθμιση των κολυμβητηρίων έχουν φέρει σημαντικά αποτελέσματα και έχουν γίνει αρκετά έργα ενώ προγραμματίζονται ακόμη περισσότερα για την περαιτέρω βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων». Ο πρόεδρος δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει τον μεγάλο αιμοδότη της Ομοσπονδίας, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού,  για την υλική και οικονομική στήριξη, την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για την πολύπλευρη βοήθεια και την αγαστή συνεργασία, καθώς επίσης και τους χορηγούς, τις εταιρείες ΟΠΑΠ και Πετρολίνα καθώς επίσης στους χορηγούς επικοινωνίας το Active Radio και την Goal News.

 

Οι αθλητές και οι ομάδες που βραβεύθηκαν είναι:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ: Τρύφωνας Χατζηχριστοφόρου (Ν.Ο. Λευκωσίας), Νικόλας Ιωαννίδης (Ν.Ο. Αγλαντζιάς), Σταύρος Τζιρτζιπής (Ν.Ο. Λάρνακας)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Κάλια Αντωνίου (Ν.Ο. Λεμεσού), Αλεξάνδρα Σιεκόλεβα (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Τόνια Μαρία Παπαπέτρου (Ν.Ο. Λεμεσού)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ: Σταύρος Τζιρτζιπής (Ν.Ο. Λάρνακας), Μάρκος Ιακωβίδης (Ν.Ο. Λευκωσίας), Κωνσταντίνος Ονουφρίου (Ν.Ο. Λεμεσού)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Αλεξάνδρα Σιεκόλεβα (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Κάλια Αντωνίου (Ν.Ο. Λεμεσού), Τόνια Μαρία Παπαπέτρου (Ν.Ο. Λεμεσού).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ: Παναγιώτης Πανάρετος (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Αντώνης Πατσαλίδης (Ν.Ο. Πάφου), Σοφοκλής Μούγης (Ν.Ο. Λεμεσού)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Ιόλη Νικολαίδου (Ν.Ο. Λευκωσίας), Αμαλία Τσιτσεκλή (Ν.Ο. Λευκωσίας), Αναστασία Μπέκου (Ν.Ο. Αμμοχώστου)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α’: Νικόλας Αντωνίου (Ν.Ο. Λεμεσού), Νικόλας Τουλούμης ( Ν.Ο. Κερύνειας), Γιώργος Πετούσης (Ν.Ο. Λευκωσίας)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α’: Ιζαμπέλλα Ιωάννου (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Χριστιάνα Νικολαίδου (Ν.Ο. Λεμεσού), Μόνικα Ράφκα Λιάτσου (Ν.Ο Κερύνειας)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β’: Μάξιμος Κούμας (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Ανδρέας Γαβριήλ (Ν.Ο. Κωνσταντίας), Ανδρέας Πάντζιαρος (Ν.Ο. Λευκωσίας)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β’: Αγάθη Μανώλη (Ν.Ο. Πάφου), Χριστίνα Αγιομαμίτου (Ν.Ο. Κερύνειας), Πολυξένη Τουμάζου (Ν.Ο. Αμμοχώστου),

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Θωμάς Τσιοπανής (Ν.Ο. Λευκωσίας), Ελένη Στεφανίδου (Ν.Ο. Λάρνακας), Άννα Χατζηλοίζου ( Ν.Ο. Λακατάμειας), Φίλιππος Ιακωβίδης (Ν.Ο. Λευκωσίας), Όμηρος Ζάγκας (Ν.Ο. Λεμεσού), Χρήστος Μανώλη (Ν.Ο. Πάφου). Αντώνιο Νικολάου (Ν.Ο. Πάφου), Ανδρέας Ταλιαδώρος (Ν.Ο. Αμμοχώστου), Λούκας Μαρίνος  (Ν.Ο Κερύνειας), Δημητριάνα Παναγιώτου (Ν.Ο Λάρνακας), Στυλιανός Συμιλλίδης (Ν.Ο. Λεμεσού)

ΑΣΠΙΔΑ 2016-2020: Ν.Ο. Λεμεσού

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ν.Ο. Λεμεσού, Ν.Ο Αμμοχώστου, Ν.Ο. Λευκωσίας

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Ν.Ο. Κερύνειας, Ν.Ο Αμμοχώστου, Ν.Ο. Λευκωσίας

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Ν.Ο Αμμοχώστου, Ν.Ο. Λεμεσού, Ν.Ο. Πάφου

 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ: Νικόλας Ιωαννίδης (Ν.Ο. Αγλατζιάς) Σταύρος Τζιρτζιπής (Ν.Ο. Λάρνακας), Χρήστος Μανώλη (Ν.Ο. Πάφου)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Άννα Λοίζου (Ν.Ο. Λάρνακας), Ελένη Στεφανίδου (Ν.Ο. Λάρνακας), Μέλανη Τρομπούκη (Ν.Ο. Λάρνακας)

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: Ν.Ο Λάρνακας, Ν.Ο. Πάφου,  Ν.Ο. Κερύνειας – N.O. Αγλαντζιάς

 

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Ανδρέας Μοδέστου (Ν.Ο. Μέσα Γειτονίας)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΕΟΣ: Γρηγόρης Θεμιστοκλέους (Ν.Ο. Πάφου)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΔΑΣ: Παύλος Σταματάκης (Ν.Ο. Λάρνακας)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΙΝΙ ΠΑΙΔΑΣ: Ιωάννης Θεοδοσίου (ΑΠΟΕΛ)

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ: Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς, ΑΠΟΕΛ, Ν.Ο. Πάφου

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ: Ν.Ο. Πάφου, Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς, Ν.Ο. Λευκωσίας

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ: Ν.Ο. Λάρνακα, Ν.Ο. Λευκωσίας, ΑΠΟΕΛ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΙΝΙ ΠΑΙΔΩΝ: ΑΠΟΕΛ, Ν.Ο. Λάρνακας, Ν.Ο. Πάφου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΕΛ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΕΩΝ: Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΙΔΩΝ: Ν.Ο. Λευκωσίας

 

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Πέτρος Κρασάς, Στέλιος Ν. Στυλιανού και Δρ. Σόλων Χατζηκωνσταντίνου.