Επανεκλογή Πανίκου Προκοπίου στην Γραμματεία της COMEN

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΚΟΕΚ Πανίκος Προκοπίου επανεκλέγηκε στην θέση του Γραμματέα της COMEN. H επανεκλογή του κ. Προκοπίου έγινε κατά την εκλογική Γενική Συνέλευση της COMEN (Συνομοσπονδία Μεσογειακών χωρών) που έγινε το διήμερο 20-21 Ιουνίου 2018 στην Ταραγόνα,  ενόψει και των Μεσογειακών Αγώνων.

Ελληνικό χρώμα στην προεδρία της COMEN αφού για τέταρτη συνεχόμενη θητεία επανεκλέγηκε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος.  Το εννεαμελές συμβούλιο, η θητεία του οποίου θα είναι τριετής, συμπληρώνουν ο Φερνάντο Καρπένα από Ισπανία και ο Νόαμ Ζβι από το Ισραήλ, ως Αντιπρόεδροι, ο Τζόε Κουράν από τη Μάλτα ως Ταμίας και ως μέλη οι Χασάν (Μαρόκο), Νέλα Ρούσο (Ιταλία), Νιλ Σεζάλ (Γαλλία), Μπόρις Μπρόμπακ (Σερβία).

Στην συνέλευση, στην οποία παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από 25 χώρες, οριστικοποιήθηκαν και οι τόποι διεξαγωγής των COMEN CUP (Μεσογειακών Κυπέλλων) όλων των αθλημάτων για το 2019. Συγκεκριμένα, της κολύμβησης θα γίνει στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, της υδατοσφαίρισης στο Μεράνο της Ιταλίας, της Συγχρονισμένης Κολύμβησης στην Ελβετία, των καταδύσεων στη Σερβία και της ανοικτής θάλασσας στην Κύπρο.

Τέλος αποφασίστηκε όπως η πρώτη συνεδρίαση του νέου συμβουλίου διεξαχθεί στην Κύπρο τέλος Σεπτεμβρίου, όπου θα επιλεγούν και τα μέλη των Τεχνικών Επιτροπών όλων των αθλημάτων της COMEN.