ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – Η Κύπρος μεγαλώνει (και) στον υγρό στίβο

Άλλος ένας ψήφος εμπιστοσύνης και δείγμα εκτίμησης και αναγνώρισης της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται και των αψεγάδιαστων διεθνών διοργανώσεων που έχουμε αναλάβει μέχρι τώρα αποτελεί η ανάθεση των Βαλκανικών αγώνων υδατοσφαίρισης και του Μεσογειακού Κυπέλλου ανοικτής θάλασσας για το 2019 από την Συνομοσπονδία των Βαλκανικών χωρών και την Επιτροπή των Μεσογειακών χωρών, αντίστοιχα.

Οι αποφάσεις λήφθηκαν κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων των επιτροπών, που διεξήχθηκαν χθες στην Βουδαπέστη, στο πλαίσιο του συνεδρίου της LEN (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κολύμβησης). Το κυρίως μέρος της ατζέντας του συνεδρίου, στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι από 54  χώρες, διεξάγεται σήμερα. Την ΚΟΕΚ εκπροσωπούν ο πρόεδρος Αλέξανδρος Χριστοφόρου, ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας και Γραμματέας της COMEN Πανίκος Προκοπίου και ο έφορος κολύμβησης και μέλος της ευρωπαϊκής επιτροπής για την ανοικτή θάλασσα, Πέτρος Αρέστης.

Στα θέματα προς συζήτηση μεταξύ άλλων βρίσκονται η εκλογή νέων μελών του Συμβουλίου, ο απολογισμός του 2017 και η έγκριση αλλαγών σε διάφορους κανονισμούς. Το απόγευμα οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani, ο οποίος αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση του προέδρου της LEN Paolo Barelli και θα παρευρεθεί στο συνέδριο.

Κατά την χθεσινή μέρα οι εκπρόσωποι μας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής αντιπροσωπείας και του Ισραήλ, για την συζήτηση κοινών προβλημάτων, καθώς επίσης και την σύναψη πρωτοκόλλων συνεργασίας.  Επίσης  συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους της Πορτογαλικής  Ομοσπονδίας, με τους οποίους συμφωνήθηκε η συμμετοχή της Κύπρου μαζί με άλλες χώρες, σε ευρωπαϊκό αθλητικό πρόγραμμα.