Εχθρός του καλού το καλύτερο

Η κολύµβηση ανέκαθεν έβγαζε κατά καιρούς µεγάλα ταλέντα. Γι αυτό και σχεδόν ποτέ δεν έµεινε στάσιµη. Λέµε σχεδόν αφού ως γνωστόν η οικονοµική κρίση άφησε πριν λίγα χρόνια τα σηµάδια της και στον αθλητισµό. Πλέον το άθληµα συνεχίζει το δρόµο του και τα βήµατα προόδου προς το καλύτερο. Την ίδια στιγµή η υδατοσφαίριση φαίνεται να βγαίνει από το… τρυπάκι της και να ανοίγει τους ορίζοντες της και να επιταχύνει το ρυθµό της προς τη δική της άνοιξη! Εθνική οµάδα νέων και ΑΠΟΕΛ έστειλαν ξεκάθαρα µηνύµατα µέσα από τις διεθνείς συµµετοχές τους τη χρονιά που µας πέρασε…

ΟΜΗΡΟΣ ΖΑΓΚΑΣ

Στην κολύµβηση δεν έλειψαν ούτε και πέρσι οι επιτυχίες, κυρίως από τους ΑΜΚΕ, µε τα χρυσά µετάλλια που κατέκτησαν ο Όµηρος Ζάγκας και η Ιζαµπέλλα Ιωάννου, αλλά και στους Αγώνες Νέων Ευρώπης στο Αζερµπαϊζάν, όπου έλαµψε το αστέρι ενός ακόµη νεαρού αθλητή, του Νικόλα Αντωνίου. Παράλληλα, δώσαµε τα δείγµατα γραφής τόσο στις µεγαλύτερες διοργανώσεις, αλλά και σ’ αυτές µέσα από τις οποίες αδράζουµε την ευκαιρία για να µετρούµε το (αγωνιστικό µας) µπόι. Από τα αποτελέσµατα και τις επιδόσεις των δελφινιών µας ξεχώρισαν οι κορυφαίοι για τη σεζόν που αφήσαµε πίσω µας και ήρθε γι αυτούς η ηθική –αν µη τι άλλο- αναγνώριση και το χειροκρότηµα.

ΙΖΑΜΠΕΛΛΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Στην κατηγορία ανδρών, ο Όµηρος Ζάγκας, στα 27 του χρόνια κέρδισε µε το σπαθί του τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή για το 2019 και η Ιζαµπέλλα Ιωάννου, ένα νέο κορίτσι µε λαµπρό µέλλον τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας. Οι δύο αθλητές ήταν αυτοί που κατέκτησαν τα χρυσά µετάλλια στους ΑΜΚΕ και κράτησαν ψηλά τη σηµαία του υγρού στίβου.  Στην κατηγορία ανοικτής θάλασσας, ο τίτλος του καλύτερου αθλητή πήγε στον Χρήστο Μανώλη του Ναυτικού Οµίλου Πάφου και ο τίτλος της καλύτερης αθλήτριας στην Άννα Λοϊζου του Ναυτικού Οµίλου Λάρνακας, οι οποίοι ξεχώρισαν µε τις επιδόσεις τους στην χρονιά που έφυγε.

Ν.Ο. ΛΕΜΕΣΟΥ

Μένουµε στην κολύµβηση και πάµε στους Οµίλους, όπου ο Ναυτικός Όµιλος Λεµεσού διατήρησε τα σκήπτρα, µε την κατάκτηση του πρωταθλήµατος, αφήνοντας τον Ναυτικό Όµιλο Αµµοχώστου στη δεύτερη θέση (ο οποίος κατέκτησε τους τίτλους στους νέους – νεάνιδες και παίδες – κορασίδες) και τον Ναυτικό Όµιλο Λευκωσίας στην τρίτη.  Στην κολύµβηση ανοικτής θάλασσας, ο Ναυτικός Όµιλος Πάφου βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου, µε τον Ναυτικό Όµιλο Λάρνακας να είναι δεύτερος και ο Ναυτικός Όµιλος Κωνσταντίας τρίτος.

Ν.Ο. ΠΑΦΟΥ

Η υδατοσφαίριση, όπως είπαµε και στην εισαγωγή µας έκανε άλµατα προς την πρόοδο, µέσα από την παρουσία της εθνικής µας οµάδας των νέων, αλλά και τη συµµετοχή του ΑΠΟΕΛ στο Euro cup, η οποία ήταν η πρώτη συµµετοχή κυπριακής οµάδας στα ευρωπαϊκά. Στις εσωτερικές διοργανώσεις, οι γαλαζοκίτρινοι κατέκτησαν το νταµπλ και έδειξαν πως µετά από πέντε χρόνια ζωής είναι έτοιµοι να πρωταγωνιστήσουν στην υδατοσφαίριση. Γενικά ήταν µια αρκετά ελπιδοφόρα χρονιά, τόσο στην κολύµβηση, στην ανοικτή θάλασσα, αλλά και στην υδατοσφαίριση και προσδοκούµε σε ακόµα καλύτερες µέρες στο µέλλον. Θέλουµε να πιστεύουµε πως τα καλύτερα έρχονται, αφού οι ενδείξεις είναι τέτοιες που δίνουν δικαίωµα στην αισιοδοξία.

ΑΠΟΕΛ