Αλέξανδρος Χριστοφόρου: «Μας έμαθαν και μας εμπιστεύονται»

Η ανάθεση, από την LEN, για τρίτη φορά της διοργάνωσης του Μαραθώνιου ανοικτής θάλασσας, αποτελεί άλλο ένα επιπλέον δείγμα της εμπιστοσύνης της διεθνούς Ομοσπονδίας προς το πρόσωπο της Κύπρου και γενικότερα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης.
Πολλές φορές στο παρελθόν μας ανατέθηκαν αγώνες (πολυεθνείς, Μεσογειακό κύπελλο, πόλο προκριματική φάση ομίλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος), αλλά και διεθνή κογκρέσα, τα οποία στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αλέξανδρος Χριστοφόρου, σχολιάζοντας την εμπιστοσύνη αυτή της διεθνούς Ομοσπονδίας προς το πρόσωπο της Κύπρου, μας είπε: «Μέσα από την πολύχρονη και καθ’ όλα άψογη συνεργασία που έχουμε τόσο με τη LEN, όσο και με την COMEN, είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους, αφού όλες οι διοργανώσεις που μας ανατέθηκαν τις φέραμε με επιτυχία εις πέρας και ήταν αψεγάδιαστες».
Πέρα όμως από τα κολακευτικά σχόλια και τα άριστα δείγματα γραφής της Ομοσπονδίας, σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με τον κ. Χριστοφόρου διαδραμάτισε και «οι πολύ καλές σχέσεις που έχουμε με τις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες, ως επίσης και η παρουσία του μέλους της Ομοσπονδίας μας, Πέτρου Αρέστη στην τεχνική επιτροπή της LEN».
Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η οικογένεια της διεθνούς κολύμβησης να δώσει «βήμα» και «λόγο» στην Κύπρο για αναγνώριση στο διεθνή στίβο, μέσα από τις διοργανώσεις αυτές. Η είδηση που έβγαλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ήταν πως, «είναι μέσα στις σκέψεις μας, αλλά και κάτι που συζητείται στους κόλπους της LEN η ανάθεση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων ανοικτής θάλασσας για το 2018».
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως τόσο η Ευρωπαϊκή, όσο και η Μεσογειακή Ομοσπονδία «υπολογίζουν» και στηρίζουν την Κύπρο σε ό,τι αφορά τις διεθνείς διοργανώσεις, αφού φροντίζουμε με κάθε ευκαιρία να βγάζουμε και τη χώρα μας και τις διεθνείς Ομοσπονδίες ασπροπρόσωπες.
Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
Μεγάλο και έντονο είναι το ενδιαφέρον για τον 12ο διεθνή Μαραθώνιο ανοικτής θάλασσας, από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Πρόκειται για αγώνες που καλλιεργούν το άθλημα εδώ και χρόνια, όπως η Ιταλία, το Ισραήλ και η Γαλλία. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως οι τρεις αυτές χώρες συμμετέχουν με μεγάλες αποστολές.
Ο ανταγωνισμός ανάμεσα σ’ αυτές τις τρεις χώρες αναμένεται να είναι μεγάλος, με τους Ιταλούς να παρουσιάζονται ως το φαβορί για την πρωτιά, ενώ στους αγώνες παίρνουν μέρος και άλλα «ισχυρά» ονόματα από τον χώρο. Γι’ αυτό και το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι «καυτό» στη μάχη που θα δοθεί, μπροστά από το μεσαιωνικό κάστρο, για την κατάκτηση της πρωτιάς.

course_07102016-doc