2οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: Συνέχεια με το ομαδικό στην ανοικτή θάλασσα

Συνεχίστηκε χθες Πέμπτη (29/08) η δράση στην Πάτρα και στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, με την προσοχή από πλευράς Κύπρου το πρωί να ήταν στραμμένη σε Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης και Θαλάσσιο Σκι.

Στους τελικούς ανδρών και γυναικών στην Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης 5 χιλιομέτρων, που διεξήχθη στον Πατραϊκό κόλπο, κοντά στη γέφυρα «Ρίο – Αντίρριο», η Κύπρος συμμετείχε με τέσσερις αθλητές. Στην κατηγορία των ανδρών, το καλύτερο πλασάρισμα είχε ο Σταύρος Τζιρτζιπής ο οποίος τερμάτισε 12ος με χρόνο 1 ώρα, 4 λεπτά, 51 δευτερόλεπτα, ενώ 14ος ήταν ο Νικόλας Τουλούμης με χρόνο 1 ώρα, 8 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα. Δεν τερμάτισε ο Χρίστος Μανώλη. Στις γυναίκες, η Νικόλ Μικελλίδη τερμάτισε 10η με χρόνο 1 ώρα, 10 λεπτά, 25 δευτερόλεπτα.

«Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες, με έντονα κύματα. Δυσκολεύτηκα πολύ, αφού δεν είμαι συνηθισμένη σε συνθήκες θάλασσας, όμως είμαι ικανοποιημένη με την παρουσία μου», δήλωσε μετά τον αγώνα της στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ η Νικόλ Μικελλίδη. Από την πλευρά του, ο Σταύρος Τζιρτζιπής είπε: «Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και δεν έχω κανένα παράπονο. Αυτοί οι αγώνες είναι πολύ σημαντικοί επειδή παίρνουμε εμπειρίες για το μέλλον».

Πλέον, η προσοχή των αθλητών μας στρέφεται στο ομαδικό απόστασης 5 χιλιομέτρων το οποίο διεξάγεται σήμερα στις 10.00 το πρωί και στο οποίο συμμετέχουν πέραν από την κυπριακή ομάδα (Σταύρος Τζιρτζιπής, Νικόλας Τουλούμης και Νικόλ Μικελλίδη), η Πορτογαλία, η Ιταλία και δύο ομάδες από την Ελλάδα.