1ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ – Όλος ο καλός ο κόσμος στη Λεμεσό!

Από την πρώτη κι όλας διοργάνωση φάνηκε το μεγάλο ενδιαφέρον και η διάθεση για τον 1ο διεθνή αγώνα κολύμβησης βετεράνων. Στη διοργάνωση δήλωσαν συμμετοχή 165 αθλητές από ένδεκα χώρες (Ρωσία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Σλοβακία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Γερμανία, Ουγγαρία, Αγγλία και Κύπρο), και οι αγώνες θα διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λεμεσού.

Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας, αλλά και διοργάνωση αυτή καθ’ αυτή που κερδίζει συνεχώς έδαφος από παλιά μεγάλα ονόματα του αθλήματος, δίνουν την ευκαιρία για πολυπληθή συμμετοχή αθλητών από το εξωτερικό στους αγώνες. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμμετοχή 52 αθλητών από την Ρωσία. Οι αγώνες βετεράνων έχουν μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό και σ’ αυτούς δίνουν το παρών τους πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές και καταξιωμένοι κολυμβητές, που συνεχίζουν την ενασχόληση τους με το άθλημα και μετά το τέλος της αγωνιστικής τους καριέρας.

Στην Κύπρο οι αγώνες των βετεράνων διεξάγοντας τα τελευταία 20 χρόνια και φέτος η ΚΟΕΚ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω δίνοντας διεθνή χαρακτήρα στην διοργάνωση.  Η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι αγώνες μπορούν να καθιερωθούν και να διεξάγονται κάθε χρόνο με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή. Στη διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή και 65 κύπριοι αθλητές, παλιοί πρωταθλητές, αθλητές που εξακολουθούν και βρίσκονται στην ενεργό δράση, αλλά και απλοί φίλοι του αθλήματος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο (22 Οκτωβρίου): 100μ. ελεύθερο, 50μ. πρόσθιο, 400μ. μικτή, 100μ. ύπτιο, 200μ. πεταλούδα, 400μ. ελεύθερο, 200μ. πρόσθιο, 50μ. πεταλούδα, 800μ. ελεύθερο, 4Χ50μ. ελεύθερο.

Κυριακή (23 Οκτωβρίου): 200μ. ελεύθερο, 100μ. πρόσθιο, 100μ. πεταλούδα, 50μ. ύπτιο, 200μ. μικτή ατομική, 50μ. ελεύθερο, 200μ. ύπτιο, 1500μ. ελεύθερο, 4Χ50μ. μικτή

Ώρα έναρξης: 3.00μ.μ.

masters-photo