ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ – Πάμε γι’ άλλα, πάμε γερά και, «μπράβο στα παιδιά μας»…

Η δεύτερη συμμετοχή μας στο τουρνουά της Τσεχίας, έγινε αφενός για τη συγκομιδή εμπειριών και αφετέρου για να μετρήσει η εθνική μας ομάδα κάτω των 17 (U17) δυνάμεις, καθώς επίσης και τα βήματα προόδου που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια. Στον πρώτο αγώνα και μετά τη νίκη μας επί της Μεγάλης Βρετανίας ήρθαν τα πρώτα χαμόγελα και η ικανοποίηση πως η υδατοσφαίριση στον τόπο μας αρχίζει να βρίσκει το δρόμο της.

Λίγο αργότερα, στην πρώτη μέρα ήρθε η δεύτερη νίκη, αυτή τη φορά επί της Ιρλανδίας και τα χαμόγελα έγιναν πανηγυρισμοί, απ’ όλους στην ομάδα, αφού με τη νίκη της κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο της (τον 2ο) και θα αγωνιστεί για τις θέσεις 1-4. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των τριών αγώνων της ομάδας μας η παρουσία της εθνικής μας θεωρείται παραπάνω από πετυχημένη και πλέον θα προσπαθήσει για μιαν ακόμα υπέρβαση. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας μας, Γιάννης Φράγκος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του από την παρουσία της εθνικής μας στο τουρνουά και στις δηλώσεις του ανέφερε: «Είναι μεγάλη επιτυχία η είσοδος της εθνικής στην τετράδα του πολυεθνούς τουρνουά. Βέβαια τώρα οι άλλες τρεις ομάδες είναι πολύ ψηλού επιπέδου με μεγάλη εμπειρία. Εμείς και με μικρότερα παιδιά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, που βέβαια ίσως να μην είναι αρκετό γι αυτά τα παιγνίδια, αλλά θα χαρούμε τη συμμετοχή μας. Μπράβο πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της εθνικής μας ομάδας».

Συνεχίζοντας ο Γιάννης Φράγκος, στάθηκε στην συνολική προσπάθεια απ’ όλους, «Από την Ομοσπονδία, τους Ομίλους, τους παράγοντες, τους προπονητές και τους αθλητές. Είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια γι αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι η καθημερινή πρόοδος με σωστό προγραμματισμό και στοχοθεσία. Μπράβο στα παιδιά μας». Επόμενοι αντίπαλοι για την εθνική μας, η Λιθουανία (Σάββατο 14:50), Νότιος Αφρκή (Σάββατο 20:40) και Μολδαβία (Κυριακή 15:30). Ότι έρθει καλοδεχούμενο, αφού με την παρουσία της η εθνική έδειξε και απέδειξε τα βήματα προόδου που πραγματοποίησε και πλέον δικαιούται να ονειρεύεται πως θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες. Όλα αυτά με την προϋπόθεση πως θα δοθεί συνέχεια στην σκληρή δουλειά και στη βελτίωση μέσα από τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις των παιδιών που αποτελούν το αύριο της υδατοσφαίρισης στην Κύπρο.