ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ – Ας αρχίσουν… οι χοροί

Τέρμα το διάλειμμα! Τα κεφάλια μέσα! Ώρα για δράση. Η μπάλα στήνεται στη σέντρα και το 23ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης ΟΠΑΠ Κύπρου ανοίγει αυλαία αυτό το Σαββατοκύριακο (19-20 Νοεμβρίου). Η υδατοσφαίριση, τα τελευταία χρόνια «ανδρώθηκε», πατά γερά πια στα πόδια της, ενώ απέκτησε ακόμα περισσότερους φανς, στοιχείο που της δίνει τη δυνατότητα, αλλά και προφανή λόγο να αισιοδοξεί για τη συνέχεια. Γι αυτό το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται να είναι ακόμα πιο συναρπαστικό, ακόμα πιο ενδιαφέρον και – το κυριότερο – με μπόλικο σασπένς και αγωνία.

Οι λόγοι προφανείς και καθαροί. Όλες οι ομάδες (ΑΠΟΕΛ, Ν.Ο. Λευκωσίας, Ν.Ο. Λεμεσού, Ν.Ο. Πάφου, Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς, Ν.Ο. Λάρνακας και Ν.Ο. Αμμοχώστου), άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο ενισχύθηκαν και όλες φιλοδοξούν για το καλύτερο. Δεν αποκλείεται μάλιστα το ισοζύγιο δυνάμεων και το μέχρι τώρα στάτους ν’ αλλάξουν, μέσα από τις μετακινήσεις που έγιναν (από ομάδα σε ομάδα) και είχαμε πολλές τέτοιες. Παράλληλα οι ομάδες «μπόλιασαν» τα ρόστερ τους με παιδιά από τις μικρότερες κατηγορίες, γι αυτό και όλοι αναμένουν να γίνει ένα πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό! Οι «μεγάλες» παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου αναμένεται να βρουν σθεναρή αντίσταση και ανταγωνιστικότητα από ομίλους που δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια, αλλά και από ομίλους που γυρόφερναν στα ψηλά.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής και τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Γιάννης Φράγκος στο καλωσόρισμα του, για το νέο πρωτάθλημα, μας είπε: «Μπροστά μας έχουμε ένα νέο πρωτάθλημα που περιμένουμε όλοι μας να χαρούμε με ανοιχτές πισίνες για αθλητές και φιλάθλους, μετά από την δύσκολη περίοδο του Covid, που  βιώσαμε όλοι μας. Το  φετινό πρωτάθλημα  αναμένουμε όλοι να είναι πλήρως ανταγωνιστικό  και να γεμίζει τα κολυμβητήρια με τους φιλάθλους που αγαπούν την υδατοσφαίριση και έχουν έρθει κοντά στο άθλημα μας τα τελευταία χρόνια». Αναμφίβολα (όπως είπε και ο Γιάννης Φράγκος) στα θετικά του νέου πρωταθλήματος είναι και η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, κάτι που θα προσδώσει στο νέο πρωτάθλημα ακόμα περισσότερη λάμψη, χρώμα, παλμό  και ενδιαφέρον.

Μέσα από τις δηλώσεις του ο Ομοσπονδιακός προπονητής και τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας δεν παρέλειψε να αναφέρει: «Με τις πολύ καλές εμφανίσεις της Εθνικής ομάδας στην Τσεχία, η υδατοσφαίριση δείχνει ότι μέσα από την εξαιρετική συνεργασία Ομοσπονδίας και σωματείων, το άθλημα μας διεκδικεί μια περίοπτη θέση στο άμεσο μέλλον στο κυπριακό αθλητικό γίγνεσθαι  Η πληθώρα των νέων αθλητών στις μικρές κατηγορίες  μέσα από τους πολλούς αγώνες που έχουν σχεδιασθεί από την Ομοσπονδία, αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη της υδατοσφαίρισης στην Κύπρο». Καταλήγοντας, ο Γιάννης Φράγκος είπε: «Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, υγεία σε όλους τους αθλητές μας  και ο φίλαθλος κόσμος μας να χαρεί τους φετινούς αγώνες όλων των κατηγοριών  στα Παγκύπρια πρωταθλήματα και κύπελλα».

Πάμε τώρα να δούμε το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής το οποίο περιλαμβάνει τρεις  αγώνες. Αύριο (Σάββατο – 13:00), στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λεμεσού θα γίνει το παιγνίδι ανάμεσα στον Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου και τον περσινό πρωταθλητή Ναυτικό Όμιλο Μέσα Γειτονιάς.  Την Κυριακή θα γίνουν δύο αναμετρήσεις, η πρώτη στις 10:00, στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λάρνακας μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και η δεύτερη και πάλι στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λάρνακας (14:15), ανάμεσα στον Ναυτικό Όμιλο Λευκωσίας και τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου.