ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ – Η εθνική κάτω των 17 (U17) μετρά δυνάμεις στην Τσεχία

Η προσπάθεια των εθνικών ομάδων για πρόοδο, βελτίωση και για άνοδο στη διεθνή σκηνή συνεχίζεται. Αυτή τη φορά με την εθνική κάτω των 17 (U17) στο Μπρνο της Τσεχίας και στο διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 15 – 17 Απριλίου. Στο τουρνουά συμμετέχουν 12 ομάδες: Ουαλία, Νότιος Αφρική, Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Αγγλία, Λιθουανία, Λετονία, Τσεχία, Μολδαβία και Κύπρος. Η ομάδα μας συμμετέχει στον δεύτερο όμιλο με τις ομάδες της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας.

Σε δηλώσεις του ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Φράγκος, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τα νέα αυτά παιδιά: «Πιστεύω και αισιοδοξώ ότι στα επόμενα δυο χρόνια τα παιδιά αυτά θα παρουσιαστούν πιο δυνατά στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις. Στη μίνι προετοιμασία που κάναμε έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και τους ευχαριστώ για την προσπάθεια». Μέσα από τις συμμετοχές αυτές, όπως μας είπε ο Γιάννης Φράγκος είναι, «κάποια στιγμή να βρεθούμε στο κλαμπ της δεύτερης κατηγορίας δυναμικότητας, μέσα από πολύ δουλειά, επιμονή και προγραμματισμό».

Οι τέσσερις όμιλοι όπως έχουν καταρτιστεί είναι: Α΄ όμιλος: Ουαλία, Νότιος Αφρική και Αυστρία. Β’ όμιλος: Μεγάλη Βρετανία, Κύπρος, Ιρλανδία. Γ’ όμιλος: Λουξεμβούργο, Αγγλία, Λιθουανία. Δ΄ όμιλος: Λετονία, Τσεχία, Μολδαβία. Οι ομάδες του κάθε ομίλου θα αγωνιστούν μεταξύ τους και νικητές των τεσσάρων ομίλων θα αποτελέσουν τον Ε΄ όμιλο, οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 2η θέση θα αποτελέσουν τον Στ’ όμιλο και οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η θέση θα αποτελέσουν τον Ζ’ όμιλο. Με βάση τη βαθμολογία τους θα βγει και η τελική κατάταξη: Από τον Ε’ όμιλο οι θέσεις 1-4, από τον Στ’ όμιλο οι θέσεις 5-8 και από τον Ζ’ όμιλο οι θέσεις 9-12.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Φράγκος έχει στην διάθεση του τους 15 πιο κάτω υδατοσφαιριστές: Ανδρέου Δημήτρης (ΑΠΟΕΛ), Θεοδοσίου Ιωάννης (ΑΠΟΕΛ), Λεμέσιος Ιωάννης (ΑΠΟΕΛ), Οικονομίδης Στέφανος (ΑΠΟΕΛ),  Παπαδάμου Κωνσταντίνος (ΑΠΟΕΛ), Τράντας Ιωάννης  (ΑΠΟΕΛ), Γιασουμή Άγγελος (Ν.Ο. Λευκωσίας), Παπαφιλίππου Νικόλας (Ν.Ο. Λευκωσίας), Κούγιας Βασίλης (Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς), Κυριάκου Χρήστος (Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς), Ιακώβου Ιάκωβος (Ν.Ο. Λάρνακας), Κουσιάπας Παναγιώτης (Ν.Ο. Λάρνακας), Νικολάου Μιχαήλ (Ν.Ο. Λάρνακας), Προδρόμου Γιώργος (Ν.Ο. Λάρνακας), Μιχαηλίδης Στέφανος  (Ν.Ο. Λεμεσού).

Την ομάδα συνοδεύουν στην Τσεχία ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Φράγκος, ο έφορος Νίκος Νικολάου (αρχηγός αποστολής), ο βοηθός προπονητής Σόλων Νικολάου και ο διεθνής διαιτητής Γιάννης Σούλος. Το πρόγραμμα της  ομάδας μας είναι: Παρασκευή 15/4 στις 08.10, Μεγάλη Βρετανία – Κύπρος  και στις 17.30, Κύπρος – Ιρλανδία