ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΟΕΚ – Τσιοπανής, Καραμάνου, η πρώτη τους φορά

Το 2015 ήταν η χρονιά τους και γι αυτό καλύτερος μάρτυρας τα αποτελέσματα τους. Δυο αθλητές που έκαναν τη δική τους υπέρβαση και ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου σε προσωπική διάκριση. Ο Θωμάς Τσιοπανής, του Ναυτικού Ομίλου Αγλαντζιάς και η Χρυσούλα Καραμάνου, του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου, αναδείχθηκαν οι καλύτεροι αθλητές, στην κολύμβηση, για το 2015. Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκρινε τις αξιολογήσεις των αθλητών για τη χρονιά που έφυγε και με βάση τα αποτελέσματα και το σχέδιο αξιολόγησης αναδείχθηκαν οι καλύτεροι αθλητές ανά κατηγορία.

Στην κατηγορία ανδρών ο Θωμάς Τσιοπανής συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (9790) στο σχέδιο της αγωνιστικής αξιολόγησης ανδρών και μετά από δυο χρονιές όπου βρέθηκε στη δεύτερη θέση της αξιολόγησης, φέτος έπιασε κορυφή!.  Η συμμετοχή του στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, η κατάκτηση μεταλλίων στο παγκύπριο πρωτάθλημα και το εαρινό μήτιγκ καθώς επίσης και η επίτευξη έξι νέων παγκυπρίων επιδόσεων, χάρισε στον πρωταθλητή μας την πρώτη θέση. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Σεμπάστιαν Κονναρής του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού με 7713 βαθμούς χάρις κυρίως στην εξαιρετική παρουσία του στους ΑΜΚΕ και στην κατάκτηση δύο μεταλλίων (αργυρό στα 200μ. ύπτιο και χάλκινο στα 200μ. ελεύθερο) και στην 3η θέση ο ο Αλεξάντρε Μπαχτιάροφ του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου με 7377 βαθμούς.

Στην κατηγορία γυναικών η Χρυσούλα Καραμάνου του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου αναδείχθηκε σε καλύτερη κολυμβήτρια του 2015 με 6853 βαθμούς κι αυτή για πρώτη φορά στην καριέρα της. Η Χρυσούλα με τη συμμετοχή της στους ΑΜΚΕ και την εξασφάλιση οκτώ μεταλλίων στο παγκύπριο πρωτάθλημα γυναικών και στο εαρινό μήτιγκ, κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα της να εξασφαλίσει θέση στην τριάδα και να πάρει τον τίτλο της καλύτερης κολυμβήτριας. Την 2η θέση εξασφάλισε η Έλενα Χατζηκυριάκου, επίσης του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου, με 6158 βαθμούς και με μικρή διαφορά από την Σωτηρία Νεοφύτου του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού που βρέθηκε στην τρίτη θέση με 6041β.

Αναλυτικά οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες που θα βραβευθούν κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής βράβευσης της ΚΟΕΚ που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Μέγαρο την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2015, για την κάθε κατηγορία είναι:

Κατηγορία Ανδρών: Τσιοπανή Θωμάς, Κονναρής Σεμπάστιαν, Bakhtiarov Alexandre

Κατηγορία Γυναικών: Καραμάνου Χρυσούλα, Χατζηκυριάκου Έλενα, Νεοφύτου Σωτηρία

Κατηγορία Νέων: Πάπα Άνταμς Κυριάκος, Παπαδόπουλος Τάκης, Τουμάζου Ιωάννης

Κατηγορία Νεανίδων: Νεοφύτου Σωτηρία, Καραμάνου Χρυσούλα, Χατζηκυριάκου Έλενα

Κατηγορία Παίδων: Κουσής Πέτρος, Καλαβάς Παναγιώτης, Τζιρτζιπής Σταύρος

Κατηγορία Κορασίδων: Schegoleva Alexandra, Αντωνίου Κάλλια, Παγλά Χρυσή

Κατηγορία Παμπαίδων Α’: Μούγης Σοφοκλής, Φραγκουλίδης Κωνσταντίνος, Πασταλίδης Αντώνης

Κατηγορία Παγκορασίδων Α΄: Παπαδοπούλου Χρυστάλλα, Αγαθοκλέους Αφροδίτη, Νικολαίδου Ιόλη

Κατηγορία Παμπαίδων Β΄: Νικόλαου Αντώνιο, Χρήστου Γιώργος, Μιτέλλας Μαρίνος

Κατηγορία Παγκορασίδων Β’: Μπέκου Αναστασία, Τσιτσεκλή Αμαλία, Ζήνωνος Δημητριάνα

Κατηγορία Παμπαίδων Γ΄: Αντωνίου Νικόλας, Γαβριήλ Σπύρος, Τουλουμής Νικόλας

Κατηγορία Παγκορασίδων Γ΄: Χατζηλοίζου Άννα, Νικολαίδου Χριστιάνα, Βιολάρη Μαριτίνα 

Τιμητικές διακρίσεις: Καλοψιδιώτης Μάρκος, Χατζηκωνσταντίνου Ιάκωβος, Χατζηττοουλής Κωνσταντίνος, Παπαχαριδήμου Αμβρόσιος, Λοιζίδη Βασιλεία, Ζωτιάδης Γιώργος, Παπαδοπούλου Σοφία, Ιακωβίδης Τζιόζεφ, Ζάγκας Όμηρος

KARAMANOU_CHRYSOULA