ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΟΕΚ 2014 – Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη γιορτή

Η φετινή γιορτή βράβευσης των κορυφαίων σωματείων και αθλητών της Ομοσπονδίας κολύμβησης ήταν ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Ξεχωριστή γιατί η ΚΟΕΚ, εκτός από τις καθιερωμένες βραβεύσεις τίμησε την ιστορία της και ιδιαίτερη γιατί έδειξε το ανθρώπινο της πρόσωπο, απέναντι σε έναν άνθρωπο που πρόσφερε όλο του το είναι στο άθλημα.

Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, η πρόεδρος του ΚΟΑ, Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ουράνιος Ιωαννίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, επιθεωρήτριες φυσικής αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και άλλοι προσκεκλημένοι. Ζεστή, λιτή και με έντονες στιγμές συγκίνησης η γιορτή, από την βράβευση της πρώτης ομάδας αθλητών που μας εκπροσώπησε σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 1980, στη Μόσχα και την μεταθανάτια τιμητική διάκριση στην έφορο υδατοσφαίρισης της Ομοσπονδίας, Χριστίνα Κυριάκου.

Η πρόεδρος του ΚΟΑ, Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, αφού συνεχάρη τους αθλητές και ομίλους που βραβεύθηκαν, τονίζοντας πως, «όσοι τιμούν το παρελθόν τους έχουν και μέλλον», πρόσθεσε, «ο ΚΟΑ στο μέτρο των οικονομικών του δυνατοτήτων θα είναι πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης του αξιόλογου έργου που επιτελεί ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και θα συνεχίσει τη στενή και αγαστή συνεργασία με την ΚΟΕΚ προς όφελος του αθλήματος». Η κ. Παπαέλληνα έκανε ειδική αναφορά στην ανάδειξη, από το διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ, της Μαρίας Παπαδοπούλου, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση, ως πρέσβειρα του Ευ Αγωνίζεσθαι – Fair Play.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ουράνιος Ιωαννίδης, άριστος γνώστης της παράδοσης, των προβλημάτων και της προσφοράς της κολύμβησης στον κυπριακό αθλητισμό, στην ομιλία του ανέφερε: «Η κολύμβηση έχει μεγάλη παράδοση στον κυπριακό αθλητισμό και αποτελεί ένα από τα αθλήματα που προσέλκυε πάντα πολλούς νεαρούς αθλητές, εισάγοντας τους στην αγωνιστική αθλητική διαδικασία από πολύ νωρίς». Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα της κολύμβησης ο Ουράνιος Ιωαννίδης είπε: «Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα να σημειώσω ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κολύμβηση, και σε αυτό οφείλουμε να εγκύψουμε όλοι, είναι αυτό που αφορά στα θέματα των αθλητικών υποδομών και των εγκαταστάσεων, όπου πρέπει να δικαιούστε, να γίνουν ακόμη πολλά».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αλέξανδρος Χριστοφόρου, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα του αθλήματος το 2014, και στους αθλητές και τους ομίλους που αναδείχθηκαν κορυφαίοι στις κατηγορίες τους, είπε: «Στη σημερινή εποχή των γκρεμισμένων θεσμών και αξιών, των καθημερινών ειδήσεων για πολέμους και εκτελέσεις, για σκάνδαλα, για απάτες και διαφθορά, ο αθλητισμός αποτελεί διέξοδο από τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της νέας γενιάς στα προβλήματα της εποχής μας». Ακολούθως έκανε αναφορά στις ξεχωριστές στιγμές της γιορτή βράβευσης: «Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε και να εκφράσουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας σε ανθρώπους που με την αγωνιστική τους δράση και επιτυχίες, πριν αρκετά χρόνια, έβαλαν τα θεμέλια για την επιτυχή πορεία της Ομοσπονδίας μας μέχρι σήμερα. Ακόμη βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε μεταθανάτια έναν πού αγαπητό και ξεχωριστό άνθρωπο, που για τριάντα ολόκληρα χρόνια πρόσφερε τα μέγιστα στην κυπριακή κολύμβηση. Την πρώην έφορο υδατοσφαίρισης της Ομοσπονδίας Χριστίνα Κυριάκου, που μας άφησε πρόωρα, μόλις πριν τρεις μήνες, νικημένη από τον καρκίνο».

Αναλυτικά οι αθλητές, ναυτικοί όμιλοι και άλλα πρόσωπα που βραβεύθηκαν είναι:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κατηγορία ανδρών: Bakhtiaron Alexandre, Τσιοπανή Θωμάς, Κονναρής Σεμπάστιαν.
Κατηγορία Γυναικών: Schegoleva Anna, Χρυσοστόμου Ειρήνη, Κύζα Ειρήνη
Κατηγορία Νέων: Πάπα Άνταμς Κυριάκος, Κουτσού Γιώργος, Τουμάζου Ιωάννης
Κατηγορία Νεανίδων: Χρυσοστόμου Ειρήνη, Κύζα Ειρήνη, Χατζηκυριάκου Έλενα
Κατηγορία Παίδων: Ιωαννίδης Νικόλας, Παύλου Ζαχαρίας, Κουσής Πέτρος
Κατηγορία Κορασίδων: Αντωνίου Κάλλια, Χατζηθεκλή Κυριακή, Παρασκευοπούλου Κυπριανή
Κατηγορία Παμπαίδων Α΄: Φικάρδος Χρίστος, Τουμάζου Στέλιος, Κυλίλης Ανδρέας
Κατηγορία Παγκορασίδων Α΄: Παγλά Χρυσή, Schegoleva Alexandra, Κασάπη Λυδία
Κατηγορία Παμπαίδων Β΄: Μούγης Σοφοκλής, Φραγκουλίδης Κωνσταντίνος, Πατσαλίδης Αντώνης
Κατηγορία Παγκορασίδων Β’: Παπαδοπούλου Χρυστάλλα, Γιάγκου Άντρεα- Φραντζέσκα, Ζηνοβίου Ευδοκία
Κατηγορία Παμπαίδων Γ΄: Μιτέλλας Μαρίνος, Χρήστου Γιώργος, Νικολάου Αντώνιο
Κατηγορία Παγκορασίδων Γ΄: Μπέκου Αναστασία, Μιχαήλ Άντρεα, Οικονομίδου Αλεξάνδρα
Τιμητικές διακρίσεις: Καλοψιδιώτης Μάρκος, Ζορπής Βαγγέλης, Χατζηκωνσταντίνου Ιάκωβος, Χαχολιάδου Στέφανη, Ελευθερίου Στέφανος

ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ – Κολύμβηση
Διασωματειακοί Ανδρών-Γυναικών: Ν.Ο. Αμμοχώστου, Λεμεσού, Λευκωσίας
Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων: Ν.Ο. Λεμεσού, Αμμοχώστου, Λευκωσίας
Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων: Αμμοχώστου, Κερύνειας, Λάρνακας
Μαραθώνιος ανοικτής θάλασσας: Αμμοχώστου, Κερύνειας, Λεμεσού
Ασπίδα 2011-2015: Ν.Ο. Αμμοχώστου

ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ – Υδατοσφαίριση
Πρωτάθλημα Ανδρών: Ν.Ο. Πάφου, Λευκωσίας, Αμμοχώστου
Πρωτάθλημα Νέων: Ν.Ο. Πάφου, Μέσα Γειτονιάς, Αμμοχώστου
Πρωτάθλημα Παίδων: Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς, Πάφου, Λευκωσίας
Κύπελλο Ανδρών: Ν.Ο. Λευκωσίας
Κατηγορία Νέων: Ν.Ο. Πάφου
Κατηγορία Παίδων: Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Ανδρέας Λουρουτζιάτης, Χριστίνα Κυριάκου, Λίνος Πετρίνος, Λάρης Φυλακτού, Όλγα Λοίζου, Άνναμπελ, Δρουσιώτου

NS018181