Το πόλο «µεγάλωσε»

Το πόλο «µεγάλωσε», έκανε µάλιστα τα πρώτα του βήµατα εκτός συνόρων, σε σωµατειακό και εθνικό επίπεδο, µας χάρισε και τα πρώτα χαµόγελα! Στα εντός των τειχών δρώµενα, όλα βάφτηκαν κίτρινο και µπλε. Ο ΑΠΟΕΛ σάρωσε στο διάβα του πρωτάθληµα και κύπελλο κάνοντας το πρώτο νταµπλ της ιστορίας του στην υδατοσφαίριση. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν η καλύτερη οµάδα του πρωταθλήµατος και έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση τόσο του πρωταθλήµατος, όσο και του κυπέλλου και άρχισαν να γράφουν ιστορία τίτλων και στην υδατοσφαίριση.

Γενικά ήταν µια χρονιά συνέχεια της προηγούµενης, µε το άθληµα να συνεχίζει τα βήµατα προόδου που πραγµατοποιεί τα τελευταία χρόνια, τόσο στο αγωνιστικό κοµµάτι, αλλά και σε θέµατα οργάνωσης και ανάπτυξης. Όλα τα πιο πάνω –όπως ήταν φυσικό- αποτυπώθηκαν στο αγωνιστικό κοµµάτι, γι αυτό και τα πρώτα χαµόγελα αισιοδοξίας, µέσα και από τα αποτελέσµατα (κυρίως) πέρα από τα σύνορα µας και σε ότι είχε να κάνει µε τις εθνικές οµάδες, αλλά και µε τον ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκιτρινοι έγιναν η πρώτη κυπριακή οµάδα που πήρε µέρος σε διεθνή διοργάνωση και συγκεκριµένα στο Euro cup, εκεί όπου αντιµετώπισαν τις Παρτίζαν, Μονµπελιέ και Ορτίγια. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσµατα της οµάδας του Ανδρέα Κυθρεώτη (έµεινε χωρίς νίκη), αν µη τι άλλο έγινε το πρώτο βήµα οµάδας µας στη διεθνή σκηνή.

Τα πιο πλατιά χαµόγελα, σε ότι αφορά την παρουσία µας στις διεθνείς διοργανώσεις έχει να κάνει µε την εθνική νέων στο  «2019 EU Nations Men Water Polo Tournament», στο Μπρνο της Τσεχίας. Η οµάδα στην πρώτη της παρουσία στη διεθνή σκηνή, πέρα από την πρώτη νίκη στην ιστορία της, που πέτυχε στην πρεµιέρα του τουρνουά επί της Τσεχίας (9-7), µε το πέσιµο της αυλαίας σε αγώνα κατάταξης µε την Ιρλανδία πέτυχε και δεύτερη νίκη στο τουρνουά µε 10-5 και τερµάτισε στην 10η θέση σε σύνολο 14 οµάδων. Αποτελέσµατα που ήταν πέρα από κάθε προσδοκία και όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο Οµοσπονδιακός τεχνικός των εθνικών µας οµάδων, Γιάννης Φράγκος, «Ασφαλώς και η ικανοποίηση είναι µεγάλη, αφού τα παιδιά µετά από αυτές τις εµφανίσεις θ’ αρχίσουν να έχουν απαιτήσεις».