Το ντέρµπι βάφτηκε ΓΑΛΑΖΟΚΙΤΡΙΝΟ

Ο πρώτος τίτλος ήρθε µε τα πέµπτα γενέθλια του Θρύλου στην υδατοσφαίριση. Η οµάδα του Ανδρέα Κυθρεώτη έδειξε από την αρχή της σεζόν τις διαθέσεις της και φάνηκε από τις πρώτες αγωνιστικές πως τη µάχη για τον τίτλο θα την έδινε µε τον Ναυτικό Όµιλο Πάφου. Οι δύο οµάδες πήγαιναν χέρι – χέρι στις νίκες µε τον ΑΠΟΕΛ να παίρνει τη νίκη στον πρώτο αγώνα µεταξύ των δύο οµάδων στον πρώτο γύρο. Αγώνας που έγινε στο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» (αγώνας που έγινε στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής), µε τους γαλαζοκίτρινους να επικρατούν µε 13-8 και να κάνουν το πρώτο αποφασιστικό βήµα για την κατάκτηση του πρωταθλήµατος.

Μπροστά όµως υπήρχε άλλος ένας γύρος και κανένας δεν µπορούσε να είναι σίγουρος για τίποτα. Οι δύο οµάδες συνέχισαν να πηγαίνουν από νίκη σε νίκη και να περιµένουν πως και πως τη δεύτερη µεταξύ τους αναµέτρηση. Παιγνίδι που ήταν ορισµένο για την 13η αγωνιστική. Η Πάφος ήθελε νίκη µε έξι γκολ διαφορά, προκειµένου να καλύψει την ήττα του πρώτου γύρου. Ο ΑΠΟΕΛ είχε και το πλεονέκτηµα της έδρας, µε την οµάδα του Ανδρέα Κυθρεώτη να επαναλαµβάνει τον εαυτό της και το αποτέλεσµα του πρώτου αγώνα 13-8 και να κατακτά πανηγυρικά τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Παίκτες, προπονητές και παράγοντες, µε το τέλος του αγώνα το πανηγύρισαν µε τη ψυχή τους και µε βουτιές στην πισίνα.

Ο Ναυτικός Όµιλος Πάφου έδωσε τον αγώνα του, προσπάθησε να επαναλάβει την επιτυχία του 2016, έπεσε όµως πάνω σε έναν πιο αποφασιστικό αντίπαλο. Ο πρωταθλητής του 2018, ο Ναυτικός Όµιλος Μέσα Γειτονιάς έµεινε στην τρίτη θέση και µακριά από τις άλλες δυο οµάδες. Γενικά ήταν µια άκρως ενδιαφέρουσα σεζόν, µε το άθληµα να κάνει και άλλα βήµατα προόδου και βελτίωσης, κάτι που φάνηκε και µέσα από τους αγώνες. Με την παρουσία και του ΑΠΟΕΛ, ο ανταγωνισµός ανέβηκε και το πρωτάθληµα απέκτησε ακόµα µεγαλύτερο ενδιαφέρον. Βέβαια, τα προβλήµατα µε τα κολυµβητήρια, αλλά και κάποιες άλλες αδυναµίες, µε τη διαφορά δυναµικότητας, ανάµεσα στους «πάνω» και τους «κάτω», εντούτοις αυτό είναι ένα θέµα που µε τον καιρό µπορεί να αλλάξει και να βελτιωθεί. Αυτό ωστόσο εναπόκειται στον κάθε όµιλο ξεχωριστά και φυσικά από τις δυνατότητες που έχει ο κάθε όµιλος, αφού είναι τοις πάσι γνωστά (και) τα οικονοµικά προβλήµατα που ταλανίζουν το άθληµα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΔΡΩΝ

2000       Ν.Ο. Λευκωσίας

2001       Ν.Ο. Λευκωσίας

2002       Ν.Ο. Λευκωσίας

2003       Ν.Ο. Λευκωσίας

2004       Ν.Ο. Λευκωσίας

2005       Ν.Ο. Λευκωσίας

2006       Ν.Ο. Λευκωσίας

2007       Ν.Ο. Λευκωσίας

2008       Ν.Ο. Λευκωσίας

2009       Ν.Ο. Λευκωσίας

2010       Ν.Ο. Λευκωσίας

2011       Ν.Ο. Λευκωσίας

2012       Ν.Ο. Λευκωσίας

2013       Ν.Ο. Λευκωσίας

2014       Ν.Ο. Πάφου

2015       Ν.Ο. Πάφου

2016       Ν.Ο. Πάφου

2017       Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς

2018       Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς

2019       ΑΠΟΕΛ