ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ – Ενώπιος ενωπίω

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ 23ο ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Φθάσαμε αισίως στον 23ο τελικό κυπέλλου στην υδατοσφαίριση. Από τον κρύο χειμώνα του 2000, όταν στον τελικό συναντήθηκαν ο Ναυτικός Όμιλος Λευκωσίας με τον Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου (και τους πρωτευουσιάνους να κατακτούν το τρόπαιο) πέρασαν πολλά χρόνια. Έγιναν βέβαια και πολλά, με πιο σημαντικό απ’ όλα πως η υδατοσφαίριση στον τόπο μας καθιερώθηκε, μέσα από πολλούς κόπους, θυσίες και προσπάθειες απ’ όλους. Η μπάλα στήνεται στη σέντρα και ο Ναυτικός Όμιλος Μέσα Γειτονιάς και ο Ναυτικός Όμιλος Λάρνακας τίθενται ενώπιος ενωπίω, αύριο Κυριακή στις 6μ.μ., στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο Λευκωσίας, για την κούπα του κυπελλούχου. Διαιτητές: Ιωάννης Σούλος, Ανδρέας Βεντούρης. Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της Cablenet sports 1 HD και της Cablenet TV GO. Μεγάλοι χορηγοί οι ΟΠΑΠ Κύπρου και η Πετρολίνα.

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Ως εδώ και μη παρ’ εκεί…

Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΚΤΩ (ΜΕ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ) ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Αυτή θα είναι η όγδοη παρουσία του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας σε τελικό κυπέλλου, ο οποίος συμμετέχει ανελλιπώς στη διοργάνωση από το 2000. Προηγήθηκαν άλλες εφτά συμμετοχές 2001, 2003, 2005, 2007, 2008, 2012 και 2019-2020, με την ομάδα της πόλης του Ζήνωνα να έχει μία κατάκτηση του τροπαίου, αυτήν του 2008 (όταν νίκησε στον τελικό τον Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου). Σαφώς και οι Λαρνακείς θα μπορούσαν να είχαν και περισσότερες κατακτήσεις, γι αυτό και φέτος «κατεβαίνουν» στον τελικό αποφασισμένοι να προσθέσουν μιαν ακόμα κατάκτηση στο ενεργητικό τους.

Στη λήξασα αγωνιστική σεζόν η ομάδα της Λάρνακας τερμάτισε στην 3η θέση στην τελική κατάταξη και είχε στο ενεργητικό της μερικές πολύ καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα, ειδικά στην αρχή της περιόδου, όπως η εκτός έδρας ισοπαλία με τον ΑΠΟΕΛ, η νίκη της επί της Μέσα Γειτονιάς και γενικά έδειξε πως ήταν ικανή ακόμα και για το καλύτερο. Στη συνέχεια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως στα πρώτα παιγνίδια και περιορίστηκε τελικά στην 3η θέση. Ακόμα κι έτσι ο Ναυτικός Όμιλος Λάρνακας έδειξε πως διαθέτει μιαν αξιόμαχη ομάδα που μπορεί να φτάσει ακόμα και στην κατάκτηση του κυπέλλου. Η ομάδα συνδυάζει το ταλέντο με την εμπειρία και αν βρεθεί στη μέρα της μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο. Σίγουρα η αποστολή της απέναντι στην πρωταθλήτρια ομάδα της Μέσα Γειτονιάς δεν θα είναι εύκολη, αλλά όπως λένε στη Λάρνακα, «βάλε μου δύσκολα» και δηλώνουν έτοιμοι για να κάνουν την υπέρβαση και να πανηγυρίσουν έναν τίτλο μετά από αρκετά χρόνια.

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Πρωτάθλημα, κύπελλο…

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΝΤΑΜΠΛ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Φέτος ήταν η χρονιά τους. Ο Ναυτικός Όμιλος Μέσα Γειτονιάς κατέκτησε πανηγυρικά το πρωτάθλημα, μετά από τέσσερα χρόνια (το 2017-2018 η τελευταία κατάκτηση) και επέστρεψε στην κορυφή της κυπριακής υδατοσφαίρισης. Ο όμιλος της Λεμεσού μεγάλωσε μέσα από τα χρόνια και αποτελεί πλέον έναν από τους «ισχυρούς» παίκτες της υδατοσφαίρισης. Μέσα από τους αγώνες του στο πρωτάθλημα έδειξε πως δουλεύει σωστά, οργανωμένα και σοβαρά και κατάφερε να εκτοπίσει τον ΑΠΟΕΛ από την πρωτοκαθεδρία κατακτώντας το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Στο κύπελλο μετρά τρεις παρουσίες σε τελικούς (2011, 2015, 2019) και μια κατάκτηση του τροπαίου (το 2015) και αυτή θα είναι η τέταρτη του. Ο όμιλος της Μέσα Γειτονιάς φιλοδοξεί μέσα από την παρουσία του αυτή να φτάσει στην κατάκτηση του ντάμπλ, κάτι που δεν έχει επιτύχει ξανά και δείχνει ικανός να τα καταφέρει. Η ομάδα διαθέτει ποιότητα και ταλέντο για να φτάσει στην επίτευξη του στόχου της, έστω κι αν απέναντι της έχει μιαν επίσης διψασμένη για τον τίτλο ομάδα. Θεωρητικά και μόνο θεωρητικά η ζυγαριά των προγνωστικών γέρνει προς το μέρος της ομάδας της Μέσα Γειτονιάς, αλλά αυτό δεν παρασύρει κανένα στην ομάδα. Όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν πως το γήπεδο είναι ο καθρέφτης, εκεί όπου ο καθένας δίνει και κερδίζει ό,τι του αξίζει. Εκεί λοιπόν θα επιδιώξουν να κλείσουν τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του νταμπλ, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.