ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ – «Όχι άλλος χαμένος τελικός»…

Ένας από τους πλέον «μπαρουτοκαπνισμένους» πολίστες μας είναι ο Αυγουστίνος Ανατολίτης του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας. Ασχολείται με το άθλημα για περισσότερα από 14-15 χρόνια και είναι ο αρχηγός της ομάδας της πόλης του Ζήνωνα. Όπως πολλά παιδιά που ασχολούνται με την υδατοσφαίριση, έτσι κι αυτός κάποια στιγμή το «γύρισε» από την κολύμβηση στο «ποδόσφαιρο του νερού».

Αν και η ομάδα του, άρχισε το πρωτάθλημα με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, ισοπαλία με τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία, νίκη επί της Μέσα Γειτονιάς, η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη με αποτέλεσμα η Λάρνακα να περιοριστεί στην τρίτη θέση στην τελική κατάταξη. Ζητήσαμε τη γνώμη του έμπειρου πολίστα για τα φαινόμενο αυτό και η απάντηση του ήταν: «Η αλήθεια είναι πως θέλαμε και μπορούσαμε για περισσότερα στο πρωτάθλημα, δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θα θέλαμε. Το κάθε παιγνίδι είναι διαφορετικό και δεν μπορείς να γνωρίζεις τι θα σου προκύψει, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Ό,τι έγινε, έγινε αν και νιώθουμε και λίγο απογοητευμένοι που δεν τα πήγαμε καλύτερα, αλλά  πλέον κοιτάζουμε και σκεφτόμαστε μόνο τον τελικό κυπέλλου με τη Μέσα Γειτονιά».

Από τη στιγμή που μας έκανε πάσα για τον τελικό την αρπάξαμε για να του ζητήσουμε τη γνώμη του για το παιγνίδι με τη Μέσα Γειτονιά, αλλά και να μας δώσει μιαν εξήγηση για την «κακοδαιμονία» που τους κυνηγά και σε εφτά τελικούς που έδωσαν το παρόν τους κέρδισαν μόνο τον έναν, αυτόν του 2008. «Αυτή τη φορά πάμε καλά προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι για να τα καταφέρουμε και να σπάσουμε την κατάρα που μας κυνηγά», μας είπε και πρόσθεσε: «Η Μέσα Γειτονιά διαθέτει πάρα πολύ καλή και δυνατή ομάδα, ωστόσο εγώ πιστεύω στην ομάδα μας. Αν κάνουμε το τέλειο παιγνίδι θα μπορέσουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του κυπέλλου και να το πάρουμε στη Λάρνακα». Στην παρατήρηση μας πως, η Μέσα Γειτονιά είναι η πρωταθλήτρια και θέλει κι αυτή από τη μεριά της να κάνει το νταμπλ, τόνισε: «Το ξέρω και σεβόμαστε τον αντίπαλο μας, όμως δεν θα τους το κάνουμε καθόλου εύκολο. Άλλωστε τους νικήσαμε μια φορά στο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι μπορούμε να το ξανακάνουμε».