ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ – «Η υδατοσφαίριση ανέβηκε και χρειάζεται στήριξη»…

Το δικό του μήνυμα ή καλύτερα μηνύματα στέλνει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κολύμβησης Αλέξανδρος Χριστοφόρου, μέσα από τις δηλώσεις που έκανε ενόψει του σημερινού τελικού κυπέλλου ΟΠΑΠ Κύπρου ανάμεσα στον Ναυτικό Όμιλο Μέσα Γειτονιάς και τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας. Το πρώτο πράγμα που έθιξε ο πρόεδρος ήταν: «Είναι πλέον ξεκάθαρο πως το επίπεδο της υδατοσφαίρισης στην Κύπρο ανέβηκε, όπως ανέβηκε και το ενδιαφέρον μέσα από το φίλαθλο κοινό. Οι επιτυχίες της εθνικής κάτω των 17 (U17), ασφαλώς και δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες και είναι μια ακόμη σαφής ένδειξης για τα βήματα προόδου και ανέλιξης που ακολουθεί το άθλημα, αλλά και ότι η υδατοσφαίριση έχει μέλλον στον τόπο μας».

Σ’ αυτό καθ’ αυτό το παιγνίδι ο κ. Χριστοφόρου είπε: «Εκείνο που εύχομαι είναι πάνω απ’ όλα να γίνει ένα αθλητοπρεπές παιγνίδι μακριά από ακρότητες και φανατισμούς που παρατηρήθηκαν σε δυο τρεις περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν στο πρωτάθλημα. Τα επεισόδια και οη βία δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι, αφού κάτι τέτοιο μόνο ζημιά και κακό προκαλεί».  Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας στάθηκε στο νέο «αίμα» που προστέθηκε στη διαιτησία κατά τη φετινή σεζόν και τόνισε: «Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες και στον τομέα της διαιτησίας, που έκανε κι αυτή τα δικά της βήματα προόδου, ενώ όπως θα προσέξατε πρόσφατα προωθήθηκαν κάποια νέα παιδιά στη διαιτησία για να είμαστε αυτάρκεις, αλλά και για να πάει ακόμα πιο μπροστά το άθλημα».

Ένα ακόμα σημαντικό κεφάλαιο, τόσο για την Ομοσπονδία, αλλά και για το άθλημα γενικότερα, όπως ανάφερε ο Αλέξανδρος Χριστοφόρου είναι και το οικονομικό, που «καίει» σχεδόν όλες τις Ομοσπονδίες. «Το οικονομικό είναι αναπόσπαστο μέρος της προόδου, της βελτίωσης και της ανόδου ενός αθλήματος. Για να μπορέσει το άθλημα της υδατοσφαίρισης να προχωρήσει ακόμα πιο μακριά χρειάζεται το Κράτος και ο ΚΟΑ να έρθουν αρωγοί σ’ αυτήν την προσπάθεια. Χρειάζονται περισσότερα λεφτά για να μπορέσουμε να στέλνουμε περισσότερες αποστολές των εθνικών μας ομάδων στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή με τα λεφτά που έχουμε στη διάθεση μας, μόνο μια αποστολή μιας εθνικής ομάδας τον χρόνο μπορούμε να στείλουμε σε διεθνή διοργάνωση και δεν μπορεί να γίνει σωστή προετοιμασία της εθνικής ομάδας».

Στο κεφάλαιο εθνική ομάδα συμπεριλαμβάνεται και το θέμα του προπονητή, αφού όπως είπε ο Αλέξανδρος Χριστοφόρου, «θέλουμε και επιβάλλεται να ανανεώσουμε το συμβόλαιο του Ομοσπονδιακού προπονητή Γιάννη Φράγκου. Ο άνθρωπος όλον αυτό τον καιρό έδειξε έργο και έφερε αποτελέσματα με τις εθνικές ομάδες και θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας μαζί του. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζονται επιπλέον χρήματα, καθώς είναι με πολλούς κόπους και οικονομικές θυσίες που διατηρούμε τη συνεργασία αυτή». Καταλήγοντας ο κ. Χριστοφόρου ευχήθηκε για τον τελικό, «ο καλύτερος να είναι ο νικητής».