Στην εποχή των social media και των άθλων του 21ου αιώνα

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί! Από το χαρτονάκι και την τριχρωµία των 80s, στο digital printing του 21ου αιώνα! Πού τα θυµήθηκα τώρα τα ενηµερωτικά (και κατά τα άλλα συµπαθητικά) έντυπα, είναι µια άλλη ιστορία ή µάλλον είπαµε να αναβιώσουµε αυτήν την ιστορία και να την προσαρµόσουµε στη σύγχρονη εποχή. Βλέπετε, το ‘χω µανία να ανασκαλίζω και να ψαχουλεύω, άλλωστε αποτελούν κι αυτά µέρος της ιστορίας της κολύµβησης. Αλλά τι κάθοµαι και σας λέω τώρα, τη στιγµή που η ιστορία του υγρού στίβου πέρασε από τόσες και τόσες φάσεις. Βρισκόµαστε άλλωστε, στην εποχή των social media ή αλλιώς των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, της είδησης που την έχουµε στο πιάτο µας (ή στο κινητό µας, το i-pad, τον υπολογιστή) τη στιγµή που συµβαίνει…

Θυµάµαι ακόµα, λες και ήταν χθες το 1991, όταν ο Σταύρος Μιχαηλίδης έφευγε για τους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αθήνα, έντονα συναισθηµατικά φορτισµένος µετά το ατύχηµα του αδελφού του Νίκου και λίγες µέρες αργότερα πανηγυρίζαµε το πρώτο µετάλλιο (αργυρό) σε Μεσογειακούς Αγώνες! Λίγους µήνες αργότερα (το 1992), στους Ολυµπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης ήρθε η (ακατάρριπτη ακόµα) 20η θέση σε Ολυµπιακούς Αγώνες. Για να ακολουθήσει το χρυσό µετάλλιο της Αναστασίας Χριστοφόρου, στα 50µ. πρόσθιο, το 2009 στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα. Να καµαρώνουµε σήµερα την Κάλια µας στη 10η θέση στον κόσµο στα 50µ. ελεύθερο και τη 13η στο 100άρι ελεύθερο, στο παγκόσµιο πρωτάθληµα της Βουδαπέστης, το χρυσό στο 100άρι ελεύθερο και το χάλκινο στο 50άρι στους Μεσογειακούς του Οράν της Αλγερίας. Πανηγυρίσαµε ακόµα το χάλκινο µετάλλιο του ιπτάµενου Νικόλα Αντωνίου στα 100µ. ελεύθερο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα Νέων στη Ρουµανία. Πραγµατικά, έγιναν τόσα και τόσα για τα οποία έχουµε να λέµε και να κοκορευόµαστε. Η κολύµβηση στον τόπο µας, τα τελευταία 20 χρόνια δεν έκανε απλά βήµατα προόδου, αλλά άλµατα.

Να ‘µαστε λοιπόν, για να µην πολυλογώ µε θέµατα και πράγµατα που θα τα δούµε λίαν συντόµως πολύ πιο αναλυτικά και λεπτοµερώς, στο 46ο Παγκύπριο Πρωτάθληµα Ανδρών και Γυναικών, που κάποτε τους λέγαµε Διασωµατειακούς Αγώνες! Η αρχαιότερη και σηµαντικότερη διοργάνωση στην κολύµβηση, η οποία για την ιστορία να αναφέρουµε πως διεξαγόταν σε άλλο επίπεδο και µορφή. Μια διοργάνωση στην οποία οι αθλητές δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, τόσο για τον τίτλο του πρωταθλητή οµίλου, αλλά και για την ατοµική διάκριση, την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων. Υπάρχουν, βέβαια, και άλλα οφέλη και κέρδη από την κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς, τόσο για τους οµίλους, αλλά και για τους αθλητές (κίνητρα, διεθνείς συµµετοχές κ.α). Εµείς απλά να ευχηθούµε σε όλους καλή επιτυχία και πως τα καλύτερα έρχονται.