ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ» – Οι κορυφαίοι της ΦΙΝΑ

Οι αθλητές μέσα από τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις τους, αποτελούν τον καλύτερο καθρέφτη για κάθε άθλημα και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές.  Μίτς Λάρκιν (Αυστραλία) και Κατίνκα Χόσου (Ουγγαρία) στην κολύμβηση, η εθνική ομάδα της Σερβίας στους άνδρες και η εθνική ομάδα των ΗΠΑ στις γυναίκες στην υδατοσφαίριση. Χε Τσάο (Κίνα) και Σι Τίνγκμαο (Κίνα) στις καταδύσεις, Μπιλ Μέι (ΗΠΑ) και Αλεξάντρ Μάλτσεφ (Ρωσία) και Σβετλάνα Ρομάσινα (Ρωσία) στη συγχρονισμένη κολύμβηση. Τζόρνταν Γουιλιμόφσκι (ΗΠΑ) και Άννα Μαρσέλα Κούνια (Βραζιλία) στην κολύμβηση ανοικτής θάλασσας, Γκάρι Χαντ (Μεγάλη Βρετανία και Ρασέλ Σίμπσον (ΗΠΑ) στα καταδύσεις από ύψος, ήσαν τα αστέρια που έλαμψαν στην εκδήλωση της ΦΙΝΑ, «βραδιά των αστέρων».

Στην παρουσία 300 και πέραν επισήμων της FINA και των διεθνών Ομοσπονδιών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Vigado Consert Hall της Βουδαπέστης η τελετή βράβευσης των αρίστων αθλητών του 2015 για τα αθλήματα του υγρού στίβου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους καλύτερους αθλητές των έξι αθλημάτων που υπάγονται στην ΦΙΝΑ, η βράβευση των οποίων προέκυψε μέσα από την ετήσια αξιολόγηση τους στην παγκόσμια κατάταξη και τα παγκόσμια ρεκόρ. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΦΙΝΑ, Χούλιο Μανιόλε, τόνισε ότι οι αθλητές αξίζουν της μεγάλης αναγνώρισης και εκτίμησης για το τί κάνουν για να αναδείξουν την εικόνα της ΦΙΝΑ και τις αξίες των αθλημάτων της.  Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση του προς τους προπονητές των αθλητών, τους οποίους ο ρόλος είναι σημαντικός και η αφοσίωση στους αθλητές τους και η αγάπη στο άθλημα, είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για την επιτυχία της ΦΙΝΑ.

Επίσης βραβεύθηκαν ο κολυμβητής Άνταμ Πίτι (Μεγάλη Βρετανία) και η κολυμβήτρια Κέιτι Λεντέκι (ΗΠΑ) ως οι καλύτεροι αθλητές του παγκοσμίου πρωταθλήματος που έγινε στο Καζάν τον Αύγουστο.

01022013-big