ΠΟΛΥΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ – Το πρώτο μεγάλο παράσημο της χώρας μας

Άμεση, ζεστή και φυσικά θετική ήταν η ανταπόκριση του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (KOA) στο αίτημα της Ομοσπονδίας Κολύμβησης για κάλυψη των εξόδων καθόδου και διαμονής στην Κύπρο της αποστολής της Ουκρανίας για να μπορέσει να συμμετάσχει στους Πολυεθνείς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Κύπρο το διήμερο 9-10 του μήνα στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λεμεσού!

Η Ουκρανία διαχρονικά συμμετέχει στους συγκεκριμένους αγώνες, αλλά φέτος λόγω του πολέμου αντιμετώπιζε δυσκολίες  για να συμμετάσχει. Αίτημα το οποίο ο ΚΟΑ από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και ανταποκρίθηκε  άμεσα λέγοντας ένα  μεγάλο «ναι» κάνοντας  κατορθωτή τη συμμετοχή της 19μελούς αποστολής από την Ουκρανία.

Αυτό θα είναι και το πιο μεγάλο παράσημο για τη χώρα μας, που ανέλαβε τη διεξαγωγή των Πολυεθνών Αγώνων Νέων, με την οποία ανοίγει και ο χορός των διεθνών διοργανώσεων στον τόπο μας.  Κι αυτό γιατί ακολουθεί τον Ιούνιο (3-5) η διοργάνωση του Μεσογειακού Κυπέλλου Νέων. Τη διοργάνωση των Πολυεθνών την αναλάβαμε αρκετές φορές στο παρελθόν και τη φέραμε με επιτυχία σε πέρας, το ίδιο αισιοδοξούμε και φιλοδοξούμε να καταφέρουμε και τούτη τη φορά. Οι αγώνες αφορούν αγόρια γεννηθέντα το 2006-2007 και κορίτσια που γεννήθηκαν το 2007-2008.

Αυτές οι διοργανώσεις συγκεντρώνουν πάντα το ενδιαφέρον όλων των χωρών που συμμετέχουν κι αυτό φαίνεται μέσα από τις συμμετοχές, καθώς στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος 300 αθλητές, προπονητές και συνοδοί από δεκαπέντε χώρες (ρεκόρ συμμετοχής σε Πολυεθνείς Αγώνες που φιλοξενεί η χώρα μας): Αυστρία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ελβετία, Κροατία, Λιθουανία, Πολωνία, Ουκρανία, Ρουμανία, Τσεχία, Ισραήλ, Φινλανδία, Σλοβακία, Σλοβενία και Κύπρος, είναι οι χώρες που θα πάρουν μέρος στους αγώνες. Χορηγοί της διοργάνωσης είναι ο ΚΟΑ και η ΟΠΑΠ Κύπρου.  Χορηγός επικοινωνίας το Ράδιο Active. Η τελετή έναρξης των αγώνων θα γίνει το Σάββατο στις 5.00 το απόγευμα με την παρέλαση των ομάδων και κήρυξη των αγώνων.