Με 32 αθλήματα οι 18οι Μεσογειακοί Αγώνες «Ταραγόνα 2017» !!!

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) και η Τεχνική Επιτροπή των Αγώνων, σε συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν στην Ταραγόνα, από τις 30 Μαρτίου μέχρι την 1η Απριλίου,  οριστικοποίησαν τα αθλήματα που θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των 18ων Μεσογειακών Αγώνων. Στις συνεδριάσεις συμμετείχαν ο Ταμίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΔΕΜΑ Κίκης Λαζαρίδης, και το Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ντίνος Μιχαηλίδης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Ισπανική πόλη από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 9 Ιουλίου 2017.

Το πρόγραμμα των Αγώνων θα περιλαμβάνει τα παρακάτω αθλήματα : Αντισφαίριση, Άρση Βαρών, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Γκολφ, Γυμναστική, Θαλάσσιο Σκι, Ιππασία, Ιστιοπλοΐα, Κολύμβηση, Καλαθόσφαιρα 3Χ3,  Κανό-Καγιάκ, Καράτε, Κωπηλασία, Μπάντμιντον, Μπιτς Βόλεϊ, Ξιφασκία, Πάλη, Πετόσφαιρα, Ποδηλασία, Ποδόσφαιρο (Ανδρών), Πυγμαχία, Στίβος, Τάε Κβο Ντο, Σκοποβολή, Τζούντο, Τοξοβολία, Τρίαθλο, Υδατοσφαίριση, Χάντμπολ, Petang, Lyonaise, και Raffa.

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος 25 χώρες, 18 από την Ευρώπη, πέντε από την Αφρική και δύο από την Ασία, με ένα σύνολο αθλητών που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τις 4000. Οι χώροι διεξαγωγής θα βρίσκονται σε 16 διαφορετικούς δήμους της ευρύτερης περιοχής της Ταραγόνα. Ανάμεσα τους και ο πιο μακρινός από αυτούς, που δεν είναι άλλος από την Ολυμπιακή πόλη της Βαρκελώνης που απέχει 100 περίπου χιλιόμετρα, και εκεί θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα της Ιππασίας.

 logo-tarragona2017