«Με µια δόση τρέλας»…

Είναι ο πολίστας µε τους περισσότερους τίτλους, 29 στον αριθµό (15 πρωταθλήµατα και 14 κύπελλα) και στα 34 του χρόνια δεν σταµατά να βάζει στόχους. Αυτός είναι ο Ανέστης Βασιλείου, της οµάδας του ΑΠΟΕΛ, ο κορυφαίος πολίστας για το 2019 και όπως ο ίδιος µας είπε, «Αυτή είναι η µεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας µου, αφού γνωρίζω το πόσο δύσκολο είναι να αναδειχτεί ένας τερµατοφύλακας του πόλο σε κορυφαίο πολίστα της σεζόν».

Όπως όλοι έτσι και ο Ανέστης είχε την πρώτη του επαφή, στα οκτώ του χρόνια µε το κολύµπι, στον Ναυτικό Όµιλο Λευκωσίας. Στα 14 του αποφασίζει να «µετακοµίσει» στην υδατοσφαίριση, εκεί όπου αγωνιζόταν και ο αδελφός του. Με τον Ναυτικό Όµιλο Λευκωσίας πανηγύρισε 14 πρωταθλήµατα και 12 κύπελλα και στα 28 του παίρνει την µεγάλη απόφαση και µεταπηδά στον ΑΠΟΕΛ. Με τους γαλαζοκίτρινους πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλου το 2018 και πέρσι έκανε το νταµπλ, προσθέτοντας άλλες δυο χάντρες στο πλούσιο βιογραφικό του. Μάλιστα, όπως ο ίδιος λέει, «µόνο ο Χατζηθεοδώρου έχει περισσότερους τίτλους από µένα»!

Πάνω στην κουβέντα τον ρωτήσαµε πως προέκυψε να αγωνίζεται ως τερµατοφύλακας: «Λόγω εκρηκτικότητας ως πρόσθιος και µια δόση τρέλας, αφού πρέπει να έχεις  και µια δόση τρέλας να κάθεσαι κάτω από τα γκολπόστ και να τρως ώρες – ώρες την µπάλα µες τα µούτρα! Εντάξει, για να πω και την αλήθεια, η συγκεκριµένη θέση σε επιλέγει και δεν την επιλέγεις». Και είναι γι αυτόν τον λόγο που θεωρεί την βράβευση του ως ανταµοιβή για τους κόπους και τις θυσίες που έκανε όλα αυτά τα χρόνια, για να προσθέσει, «µε τιµά ιδιαίτερα». Μιλώντας µας για τα επόµενα του βήµατα και στόχους, µας είπε: «Θα παραµείνω και θα συνεχίσω στον ΑΠΟΕΛ για όσο µε χρειάζεται, µέχρι να βρεθεί κάποιο νέο παιδί που θα µε αντικαταστήσει». Βλέπετε, οι στόχοι και οι επιδιώξεις δεν τελειώνουν ούτε στους 29 τίτλους και ο Ανέστης φαίνεται να το απολαµβάνει και συνεχίζει.

Μέσα από αυτήν την διαδροµή και τα είκοσι χρόνια στην υδατοσφαίριση, ο Ανέστης δεν ξεχνά τους ανθρώπους που τον βοήθησαν και τον ανέδειξαν στο χώρο της υδατοσφαίρισης. «Πραγµατικά, νιώθω πως οφείλω ένα µεγάλο ευχαριστώ στον πρώτο µου προπονητή, στην υδατοσφαίριση, στον Ναυτικό Όµιλο Λευκωσίας τον Τζορτζ Ναρούζ και τον Σωκράτη Παρπαρίνο. Είναι δύο άνθρωποι που µε βοήθησαν πολύ στα πρώτα µου βήµατα και στην µετέπειτα ανέλιξη µου και τους ευχαριστώ πολύ». Από την κουβέντα µας δεν µπορούσε ασφαλώς να απουσιάσει η περσινή επιτυχία µε την κατάκτηση του νταµπλ από τον ΑΠΟΕΛ και πως κατακτήθηκε αυτό: «Ήταν µια πετυχηµένη από κάθε άποψη σεζόν. Όλοι στην οµάδα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και στο τέλος είδαµε τους κόπους µας να ανταµείβονται. Όλα αυτά βέβαια απαιτούσαν πολλή και σκληρή δουλειά. Κάπως έτσι ήρθε η κατάκτηση του νταµπλ, το οποίο όπως ήταν φυσικό το γλεντήσαµε µε τη ψυχή µας».

Κλείνοντας την κουβέντα µας µε τον Ανέστη Βασιλείου, δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τον επικεφαλής των αθληµάτων του υγρού στίβου στον ΑΠΟΕΛ, Γιώργο Ζαννέτο, τον προπονητή του στους γαλαζοκίτρινους, Ανδρέα Κυθρεώτη, αλλά και ολόκληρη την οµάδα πόλο του ΑΠΟΕΛ: «Ο πρώτος ήταν ο άνθρωπος που µου έδωσε την ευκαιρία να φορέσω το γαλαζοκίτρινο σκουφάκι, ο Ανδρέας Κυθρεώτης µε εµπιστεύτηκε και µαζί µε όλη την οµάδα φτάσαµε στη µεγάλη επιτυχία».