ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ – Νέος ψήφος εμπιστοσύνης από τη LEN

Την εμπιστοσύνη της στην Κύπρο έδειξε ακόμα μια φορά η LEN, η οποία ανέθεσε το τελευταίο σκέλος του κυπέλλου μαραθώνιου κολύμβησης ανοικτής θάλασσας του 2015 στη χώρα μας. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία διοργανώνει κάθε χρόνο έξι κύπελλα, στα οποία λαμβάνει μέρος όλη η αφρόκρεμα του αθλήματος από την Ευρώπη.  Το επίπεδο θα είναι πολύ ψηλό, γι αυτό και στη διοργάνωση δηλώνουν μέρος αθλητές που διαπρέπουν και κατακτούν μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρώτο και δεύτερο σκέλος του κυπέλλου, θα διεξαχθούν στο Ειλάτ του Ισραήλ στις 8 και 10 Μαίου.  Θα ακολουθήσουν άλλα τρία τον Αύγουστο, στην Νάβια της Ισπανίας την 1η Αυγούστου, στο Χόρν της Ολλανδίας στις 22 Αυγούστου και στην Κοπεγχάγη στις 29 Αυγούστου. Η Κύπρος  θα φιλοξενήσει το έκτο και τελευταίο σκέλος της διοργάνωσης, όπου με βάση την κατάταξη των αθλητών, θα ανακηρυχθούν και οι πρωταθλητές Ευρώπης για το 2015.  Ο αγώνας θα γίνει στο θαλάσσιο χώρο του Μεσαιωνικού Κάστρου της Λάρνακας στις 3-4 Οκτωβρίου με συνδιοργανωτή το Δήμο Λάρνακας.

Δεύτερο σημαντικό στοιχείο του αγώνα, είναι ότι η Κύπρος παράλληλα θα διοργανώσει και το Μεσογειακό Κύπελλο (COMEN cup), το οποίο αναλαμβάνει για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2011), καθώς επίσης και το 11ο διεθνή μαραθώνιο ανοικτής θάλασσας. Μεγάλη χωρίς αμφιβολία η ευθύνη και η υποχρέωση που αναλαμβάνει η Ομοσπονδία κολύμβησης, όμως στηριζόμενη στην εμπειρία της, αλλά και στη βοήθεια που θα έχει τόσο από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αλλά και από τον Δήμο Λάρνακας, είναι σίγουρο ότι θα περάσει και αυτές τις εξετάσεις με επιτυχία.

marathonios-2