ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ – Η μάχη του σήμερα και του αύριο

Η πιο μεγάλη μάχη μέχρι την επόμενη. Κάπως έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν τα παγκύπρια πρωταθλήματα κατηγοριών (νέων/νεανίδων, παίδων/κορασίδων και παμπαίδων/παγκορασίδων), που αρχίζουν αύριο και ολοκληρώνονται το Σάββατο, στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λάρνακας. Η μάχη του σήμερα και του αύριο με λίγα λόγια, πριν το 46ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών που ακολουθεί την ερχόμενη βδομάδα, αλλά και η ανάδειξη των αθλητών της επόμενης μέρας από τους ομίλους, που θα πάρουν τη σκυτάλη από τα σημερινά «μεγάλα» ονόματα ή και θα συνεχίσουν μαζί μ’ αυτούς για ακόμα καλύτερες μέρες.

Τεράστιο λοιπόν αναμένεται να είναι το ενδιαφέρον της διοργάνωσης, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο, καθώς αποτελούν τον προάγγελο του τι θα αναμένουμε να ακολουθήσει στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών. Ο συναγωνισμός και ο ανταγωνισμός για την κατάκτηση της πρωτιάς θα είναι τεράστιος και έντονος στις κατηγορίες νέων/νεανίδων και παίδων/κορασίδων. Πέρσι και τις δύο κατηγορίες νέων/νεανίδων και παίδων/κορασίδων, τον τίτλο κέρδισε ο Ναυτικός Όμιλος Κερύνειας. Οι αθλητές εκτός από την προσπάθεια που θα καταβάλουν για να βοηθήσουν τους ομίλους για να εκπληρώσουν τους στόχους τους, θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν και τις ατομικές τους επιδόσεις ή και να φτάσουν στην επίτευξη κάποιων νέων παγκύπριων επιδόσεων. Εκτός όμως από την μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή και τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου, θα υπάρξει μεγάλη κόντρα για την ανάδειξη του καλύτερου κολυμβητή και της καλύτερης κολυμβήτριας σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τρίτη:  50μ. ελεύθερο, 200μ. ύπτιο, 50μ. πρόσθιο, 400μ. ελεύθερο γυναικών, 800μ. ελεύθερο ανδρών. Τετάρτη: 100μ. πρόσθιο, 50μ. πεταλούδα, 400μ. ελεύθερο ανδρών , 800μ. ελεύθερο γυναικών, 4Χ100μ. ελεύθερο. Πέμπτη: 100μ. ελεύθερο, 200μ. πεταλούδα, 100μ. ύπτιο, 400μ. μικτή, 4Χ200μ. ελεύθερο. Παρασκευή: 100μ. πεταλούδα, 200μ. πρόσθιο, 200μ. ελεύθερο γυναικών, 1500μ. ελεύθερο ανδρών.  Σάββατο: 200μ. μικτή, 50μ. ύπτιο, 200μ. ελεύθερο ανδρών, 1500μ. ελεύθερο γυναικών, 4Χ100μ. μικτή.

Οι αγώνες και τις πέντε μέρες θ’ αρχίζουν στις 18:00