ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ – Η Κάλια στην κορυφαία δεκάδα του κόσμου

Δέκατη στον κόσμο και (φυσικά) δέκατη ταχύτερη γυναίκα της υφηλίου η Κάλια Αντωνίου έγραψε ακόμα μια χρυσή σελίδα για τον κυπριακό υγρό στίβο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης της Βουδαπέστης!  Απίστευτο και όμως πέρα για πέρα αληθινό! Η πρωταθλήτρια μας ήταν κυριολεκτικά «ιπτάμενη», στον πρώτο ημιτελικό καθώς άγγιξε στην πλάκα τερματισμού σε 24.94 (5η στη σειρά της) καταγράφοντας άλλη μια φοβερή και τρομερή παγκύπρια επίδοση, μετά το 25.14 του πρωινού προκριματικού.

‘Όπως ήταν φυσικό η Κάλια μετά την κούρσα της (ναι, την… ανακαλύψαμε) πετούσε στους… δέκα ουρανούς και δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της. «Ναι είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, αφού περίμενα πολύ καιρό για να μου βγει μια μεγάλη επιτυχία». Στην ερώτηση μας αν περίμενε την επιτυχία αυτή δεν «μάσησε» τα λόγια της: «Για να πω την αλήθεια, ναι, γιατί δούλευα πολύ σκληρά, έβλεπα τους χρόνους μου στην προπόνηση και πίστευα πως όλο αυτό κάπου θα μου έβγαινε». Η 22χρονη αθλήτρια έχασε την παρουσία της στον τελικό για  οκτώ εκατοστά, αφού η 8η αθλήτρια που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, η Δανέζα Τζούλ Γένσεν έκανε 24.86!

Η παρουσία της Κάλιας έκτος από ονειρική αποτελεί και «προίκα» για τους Μεσογειακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Οράν της Αλγερίας (η αποστολή της κολύμβησης αναχωρεί την ερχόμενη Τρίτη). Ούτε και γι αυτή τη διοργάνωση έκρυψε την αισιοδοξία της, αφού είναι ο μεγάλο της στόχος. «Το μόνο σίγουρο είναι πως θα κυνηγήσω ένα από τα τρία μετάλλια, αλλά καλύτερα να μην βιαζόμαστε και να πηγαίνουμε βήμα, βήμα». Παρά τη μεγάλη της χαρά δεν παρέλειψε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ, «σε όλους ήταν δίπλα μου, την οικογένεια μου, τους προπονητές μου και γενικά όλους όσους με στήριξαν σ’ αυτήν μου την προσπάθεια».

Η Κάλια με τους άθλους της στη Βουδαπέστη έβαλε την κυπριακή κολύμβηση στον παγκόσμιο χάρτη και στο πρόσωπο της η Κύπρος βρήκε την αθλήτρια στην οποία μπορεί να ονειρεύεται και να ελπίζει σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες που θα συνοδευτούν και με τα ανάλογα μετάλλια. Όπως όμως είπε και η ίδια, «ένα βήμα την κάθε φορά».