ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: 8ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ – Ο Νικόλας στην παγκόσμια ελίτ της κολύμβησης στην ηλικία του

‘Hταν να μην πάρει φόρα ο Νικόλας. Μετά το αργυρό στο 50άρι του ελεύθερου, ο πρωταθλητής μας κατέκτησε και το χάλκινο στα 100μ. ελεύθερο, στο 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, που διεξήχθηκε στη Λίμα του Περού. Άλλη μια χρυσή (και όχι κατ’ ανάγκην… χάλκινη) σελίδα στο παλμαρές, τόσο του ίδιου του αθλητή, αλλά και της κυπριακής κολύμβησης και του κυπριακού αθλητισμού γενικότερα. Κι αυτό γιατί με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, η χώρα μας φιγουράρει στην 15η θέση, στον πίνακα των μεταλλίων (με ένα αργυρό και ένα χάλκινο), μπροστά από χώρες όπως η Γαλλία, η Κορέα, η Ελλάδα κλπ!

Σε ότι αφορά την κούρσα, ο Νικόλας το πάλεψε για το αργυρό με 49.91 (ο Ρουμάνος Ποποβίτσι ή Πόποβιτς με 47.13 δεν… παιζόταν), ωστόσο ο Κροάτης Γιέρε Χρίμπαρ τον… πρόλαβε, λίγο πριν τον τερματισμό 49.37 και έτσι αντάλλαξαν θέσεις, στο βάθρο (ο Νικόλας ήταν 2ος στο 50αρι και ο Κροάτης 3ος)!  Μεγάλη φυσικά η χαρά για τον πρωταθλητή μας, αφού οι επιτυχίες του αυτές τον φέρνουν ανάμεσα στην παγκόσμια ελίτ της κολύμβησης, στην ηλικία του, αλλά και το μέλλον να προδιαγράφεται λαμπρό γι αυτόν. Ο προπονητής του, Σταύρος Μιχαηλίδης, από την άλλη είδε τον αθλητή του να βάζει τις βάσεις για να τον… ξεπεράσει, αφού οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024, στο Παρίσι δεν είναι (πολύ) μακριά. Μέχρι τότε όμως, υπάρχει ακόμα χρόνος και δρόμος για να δούμε τον 18χρονο πρωταθλητή μας να φέρνει στην Κύπρο και πολλές άλλες μεγάλες διεθνείς επιτυχίες.

Με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, ο Νικόλας ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία του στο 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο Περού και επιστρέφει στην Κύπρο για ξεκούραση, αφού στη φετινή σεζόν οι διεθνείς υποχρεώσεις ήταν πολλές τόσο για τον ίδιο, αλλά και για πολλούς ακόμα αθλητές της κολύμβησης.