ΚΟΕΚ: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – Νέος αντιπρόεδρος ο Ρένος Ονουφρίου – Έφορος υδατοσφαίρισης εκλέγηκε ο Φίλιππος Γεωργάκης

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο οίκημα του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης, η οποία  ήταν και εκλογική. Για τις πέντε από τις έξι θέσεις των αιρετών μελών της ΚΟΕΚ δεν υπήρξαν ανθυποψήφιοι και εκλέγηκαν αυτόματα οι Αλέξανδρος Χριστοφόρου (πρόεδρος), Ρένος Ονουφρίου (αντιπρόεδρος), Γεώργιος Κυριαζής (γραμματέας), Γρηγόρης Τσιούλλος (ταμίας) και Πέτρος Αρέστης (έφορος κολύμβησης). Για τη θέση του εφόρου υδατοσφαίρισης, διεξήχθηκαν εκλογές μεταξύ των Φίλιππου Γεωργάκη και Στέλιου Α. Στυλιανού, με τον πρώτο να κερδίζει τη θέση. Τα νέα πρόσωπα στα αιρετά μέλη του Συμβουλίου είναι ο Ρένος Ονουφρίου ο οποίος παίρνει τη σκυτάλη από τον Γιώργο Μαυρομμάτη και ο Φίλιππος Γεωργάκης.

Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι διετής 2015-2017, ενώ πέραν των έξι πιο πάνω αιρετών μελών, τις θέσεις στο Συμβούλιο συμπληρώνουν οι ακόλουθοι εκπρόσωποι που υποδείχθηκαν από τους ναυτικούς τους ομίλους:

Θεόδωρος Φεγγαράς και Μιχάλης Παγλάς (Αγλαντζιάς), Τένη Αβρααμίδου και Κώστας Χριστόφορου (Αμμοχώστου), Λίζα Χριστοδούλου και Κύπρος Τσουλούπας (Κερύνειας), Χρήστος Άγγλου και Ανδρέας Τρίαρος (Κωνσταντίας), Ειρήνη Δημητριάδου και Μιχαλάκης Κονόμου (Λακατάμειας), Παύλος Κουσιάπας και Νίκος Νικολάου (Λάρνακας), Ανδρέας Παπαδόπουλος και Ευαγόρας Παπακυριακού (Λεμεσού), Φωτούλα Βοσκού και Οδυσσέας Οικονομίδης (Λευκωσίας), Δώρος Αντωνίου και Μαίρη Χριστοφή (Μέσα Γειτονιάς), Στέλιος Ν. Στυλιανού και Ανδρέας Καμπανέλλας (Πάφου), Γιώργος Ζαννέττος (ΑΠΟΕΛ).

Οι διεργασίες άρχισαν με την έγκριση των πρακτικών της προηγούμενης Γενικής και της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και ακολούθησε η λογοδοσία του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Αλέξανδρου Χριστοφόρου ο οποίος έκανε αναφορά τόσο στις αγωνιστικές, όσο και τις οργανωτικές επιτυχίες  που είχε η ΚΟΕΚ το 2014, αλλά και τις υποχρεώσεις του 2015, ενώ δεν παράλειψε να αναφερθεί και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο αθλήματα (κολύμβησης και υδατοσφαίρισης), λόγω έλλειψης επαρκών χώρων προπόνησης.  Ακολούθησε η έγκριση των προϋπολογισμών της Ομοσπονδίας για το 2015 και ο επαναδιορισμός του ελεγκτικού γραφείου Μάριος Βραχίμη στη θέση του ελεγκτή της Ομοσπονδίας.

Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία των επίτιμων προέδρων της ΚΟΕΚ Νίκου Μαρκουλίδη και Πανίκου Προκοπίου, καθώς και εκπροσώπων των έντεκα ναυτικών ομίλων.

renos-onoufriou30042015