Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα «Ρίο 2016» – Κολύμβηση : Ο Ιάκωβος Χατζηκωσταντίνου και η Σωτηρία Νεοφύτου θα ταξιδέψουν στο Ρίο

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης (FINA), με επιστολή της προς την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) και την Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης (ΚΟΕΚ), επιβεβαίωσε τα ονόματα των κολυμβητών, που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΡΙΟ 2016». Οι αθλητές είναι ο Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου (400μ. Ελεύθερο) και η Σωτηρία Νεοφύτου (100μ. Πεταλούδα). Η επιλογή έγινε σύμφωνα με τα κριτήρια που έθεσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και η FINA και αφoρούν τις θέσεις «Universality», έτσι ώστε όλες οι χώρες να εκπροσωπηθούν στους αγώνες, στους οποίους θα λάβουν μέρος 900 αθλητές κολύμβησης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή μέσω των θέσεων «Universality», ήταν η προηγούμενη συμμετοχή των αθλητών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στο Καζάντον περασμένο χρόνο, και η τελική επιλογή έγινε με βάση τη θέση που κατείχαν στην παγκόσμια κατάταξη στις 3 Ιουλίου.

Ο Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου επελέγει έχοντας σημειώσει στα 400μ. Ελεύθερο χρόνο 4:01.84 και η Σωτηρία Νεοφύτου στα 100μ. Πεταλούδα χρόνο 1:02.30. Και οι δύο αθλητές θα αγωνιστούν στους προκριματικούς του αγωνίσματος τους, το πρωί της πρώτης μέρας του αγωνιστικού προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων στις 6 Αυγούστου. 

Ο Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου προπονείται στις Η.Π.Α. στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα όπου είναι φοιτητής, και είναι κολυμβητής του Ναυτικού Ομίλου Κωνσταντιας. Η Σώτια Νεοφύτου ανήκει στον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού με προπονητή την Σταύρο Μιχαηλίδη. Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει τους δύο πρωταθλητές μας, τους προπονητές τους, τους Ναυτικού Ομίλους και την ΚΟΕΚ για την επιτυχία, και είναι βέβαιη ότι αυτοί θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Hadjikonstantinou_Iacovos