ΙΑΚΩΒΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Αργυρό μετάλλιο στους ΑΜΚΕ

Ο Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου ήταν ένας από τους αθλητές μας που έδωσαν χρώμα και γεύση από Κύπρο στην κολύμβηση, στους 16ους ΑΜΚΕ που έγιναν από τις 2-5 Ιουνίου στην Ισλανδία. Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Κωνσταντίας εξασφάλισε το τρίτο μετάλλιο για τα κυπριακά χρώματα, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου.

Το μετάλλιο του Ιάκωβου ήρθε στην τελευταία μέρα των αγώνων στα 1500μ. ελεύθερο με επίδοση 16.14.05, πίσω από τον Christoph Martin Meier (Λίχτενσταιν) που εξασφάλισε το χρυσό με 15.55.71. Στην τρίτη θέση ήταν ο Pol Anas Dourdet από την Ανδόρα με επίδοση 16.18.50. Το αργυρό μετάλλιο του Ιάκωβου είναι το πέμπτο μετάλλιο, που εξασφαλίζει σε ΑΜΚΕ, μετά το χάλκινο στο Λίχτενσταιν το 2001 και τα τρία χάλκινα στο Λουξεμβούργο το 2013.

Πλέον ο πρωταθλητής μας, ο οποίος σπουδάζει στην Αμερική, στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα Διοίκηση Επιχειρήσεων, επικεντρώνει τις προσπάθειες του (μαζί με τον προπονητή του πανεπιστημίου του Dennis Pursley) στο μήτιγκ Swim With Dad, το οποίο θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην Τζώρτζια των ΗΠΑ. Στόχος του  είναι να εξασφαλίσει την πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Καζάν τον Αύγουστο.

Πριν το τέλος Ιουνίου, ο Ιάκωβος θα επιστρέψει στην Κύπρο για να συνεχίσει τις προπονήσεις του με τον προπονητή του Γιώργο Χουζούρη, ενώ θα ακολουθήσει η συμμετοχή του στους Παγκύπριους Διασωματειακούς αγώνες που αρχίζουν στις 30 Ιουνίου, με τα χρώματα του ναυτικού ομίλου Κωνσταντίας.

IACOVOS