Οι τρεις τρόποι που προετοιμάζει έναν αθλητή και άνθρωπο το κολύμπι

Πολλά είναι τα οφέλη και ο τρόπος που προετοιμάζει το κολύμπι έναν αθλητή, αλλά και έναν άνθρωπο παράλληλα για το μέλλον. Οι τρεις πιο σημαντικοί τρόποι που βελτιώνει έναν αθλητή η κολύμβηση είναι οι ακόλουθοι:

  1. Το κολύμπι σε αναγκάζει να αναπτύξεις πολλές αρετές μέσα και έξω από την πισίνα. Μαθαίνεις να δουλεύεις σκληρά για κάτι το οποίο δεν είναι σίγουρο ότι θα ανταμειφθείς και η ανταμοιβή θα έρθει μετά  από πολλούς μήνες σκληρής δουλειάς. Δουλεύεις σκληρά μόνος για να βελτιώνεσαι αλλά και συν το χρόνος να μπορείς να συνεισφέρεις και στην ομαδικότητα έτσι ώστε να μπορεί να κερδίζει και η  ομάδα σου.
  2. Προσπαθείς πάντα να κερδίζεις. Ο στόχος σου είναι να βγεις νικητής αλλά για να το καταφέρεις πρέπει καθημερινά να ανταγωνίζεσαι και να κερδίζεις τους συναθλητές σου στην προπόνηση. Αυτό συμβαίνει και στην καθημερινή μας ζωή και οι κολυμβητές ξέρουν να βάζουν στόχους και να τους επιτυγχάνουν.
  3. Οι κολυμβητές πάντα μαθαίνουν από τα λάθη τους και πάντα προσπαθούν να βελτιώνονται. Μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τι δουλεύει για τον καθένα, τι πήγε στραβά και τι πρέπει να βελτιωθεί για να υπάρξει καλυτέρευση του τελικού προϊόντος.

Όλα τα πιο πάνω είναι απαραίτητα προσόντα για την δουλεία, για την οικογένεια και γενικά για την ζωή του κάθε ανθρώπου. Οι κολυμβητές τα μαθαίνουν από πολύ μικρή ηλικία.

backstroke-start