Η Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα στο Ολυμπιακό Χωριό

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα αποτελούμενη πλέον από 16 αθλητές βρίσκεται ήδη κατά το μεγαλύτερο μέρος της στη Βραζιλία, για την καλύτερη προσαρμογή στις συνθήκες της χώρας της Λατινικής Αμερικής, και συνεχίζοντας την προετοιμασία της ενόψει των αγώνων. Οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες «ΡΙΟ 2016» βρίσκονται προ των πυλών, καθώς λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει για την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου στο στάδιο Μαρακανά. Οι αποστολές όλων των χωρών φτάνουν στο Ρίο και το Ολυμπιακό Χωριό γεμίζει σιγά σιγά από τους 10.500 περίπου αθλητές και άλλους τόσους συνοδούς που θα διαμένουν σε αυτό κατά τις μέρες των αγώνων.

Στο Ολυμπιακό Χωριό, οι διοργανωτές έχουν ρίξει όλο το βάρος για να επιλύσουν προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τις πρώτες μέρες όταν άνοιξε τις πύλες του, έχοντας αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των προσώπων που εργάζονται σε αυτό. Η Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ και αρχηγός αποστολής Όλγα Πιπερίδου, που βρίσκεται στο Χωριό από τις 25 Ιουλίου παρέλαβε τους χώρους που θα διαμένει η Κυπριακή αποστολή, και ήδη προέβη σε κάποιες ενέργειες που θα καταστήσουν πιο άνετη την παραμονή της ομάδας και ιδιαίτερα αυτή των 16 αθλητών που τη συγκροτούν.

Στο Ολυμπιακό Χωριό βρίσκονται ήδη ο ιστιοπλόος Ανδρέας Καριόλου οι σκοπευτές Ανδρέας Χάσικος, και Άντρη Ελευθερίου, και ο γυμναστής Μάριος Γεωργίου, ενώ φθάνουν σήμερα Παρασκευή οι δύο κολυμβητές Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου και Σώτια Νεοφύτου. Θα ακολουθήσουν ο Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης και η αθλήτρια της Ποδηλασίας Άντρη Χριστοφόρου. Στις 4 Αυγούστου θα μπουν στο Ολυμπιακό Χωριό έξι αθλητές του Στίβου που προετοιμάζονται ήδη στο Σάο Πάολο και είναι ο Κυριάκος Ιωάννου, ο Απόστολος Παρέλλης, η Λεοντία Καλλένου, η Ελένη Αρτυματά, η Ραμόνα Παπαϊωάννου και ο Μίλαν Τραΐκοβιτς. Την ίδια μέρα θα φτάσει στο Ρίο και ο Αρσιβαρίστας Αντώνης Μαρτασίδης. Τελευταία είσοδος στο Ολυμπιακό Χωριό θα είναι αυτή του Δημήτρη Χονδροκούκη στις 6 Αυγούστου.

Η επίσημη τελετή υποδοχής της Κύπρου στο Ολυμπιακό Χωριό θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Αυγούστου στις 19.00 (ώρα Ρίο)* όταν ο Δήμαρχος του Χωριού θα υποδεχτεί την αποστολή, και θα υψωθεί η σημαία της Κύπρου.

Η τελετή έναρξης των Αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου και θα αρχίσει στις 20.00 (ώρα Ρίο)*. Σημαιοφόρος της Κύπρου θα είναι Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης.

Οι πρώτοι αθλητές που θα αγωνιστούν είναι οι κολυμβητές Σώτια Νεοφύτου (100μ. Πεταλούδα) και Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου (400μ. Ελεύθερο) συμμετέχοντας στους πρωινούς προκριματικούς των αγωνισμάτων τους στις 6 Αυγούστου.

*Η διαφορά στην ώρα του Ρίο από την Κύπρο είναι έξι ώρες.

Team_2-29072016