ΓΙΟΡΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ 2014 – Η ΚΟΕΚ τιμά τους κορυφαίους

Στον αθλητισμό όπως πολύ καλά γνωρίζουμε δεν αρκούν και δεν μετρούν μόνο οι νίκες, τα μετάλλια και οι επιτυχίες. Πιο πολύ και ίσως πιο ψηλά από όλα αυτά είναι η αναγνώριση, η ηθική, εκείνο το μπράβο, το εύγε από τους δικούς σου ανθρώπους. Έτσι και η Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης θα τιμήσει αύριο Παρασκευή, στην καθιερωμένη γιορτή βράβευσης τους κορυφαίους αθλητές, αθλήτριες και ομίλους που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν το 2014. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία και αρχίζει στις 7.00μ.μ.

Στην παρουσία της  Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κας Κλέας Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, του Προέδρου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ουράνιου Ιωαννίδη, του Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γεωρκάτζιη, καθώς επίσης και άλλων εκπροσώπων του κυπριακού Αθλητισμού, η ΚΟΕΚ θα τιμήσει όλους τους αθλητές και ομίλους που διακρίθηκαν το 2014 στα αθλήματα της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης και της ανοικτής  θάλασσας.  Παράλληλα θα τιμήσει και θα απονείμει τιμητικές διακρίσεις σε άτομα που ανιδιοτελώς  πρόσφεραν στα αθλήματα του υγρού στίβου.

Κορυφαίοι αθλητές του 2014 οι πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου Αλέξανδρος Μπακτιάροφ και Άννα Σιεκόλεβα, οι οποίοι με την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τις συνολικές επιδόσεις τους, συγκέντρωσαν τις ψηλότερες βαθμολογίες στις κατηγορίες τους.  Κορυφαίες ομάδες ο πρωταθλητής των διασωματειακών αγώνων κολύμβησης Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου (ο οποίος παίρνει και το κύπελλο για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα μαραθωνίου κολύμβησης ανοικτής θάλασσας) καθώς επίσης και ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης ανδρών.

Πέραν από τους αθλητές και ομίλους που θα βραβευθούν, η ΚΟΕΚ θα τιμήσει τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Λουρουτζιάτη και την εταιρεία Petrolina Holdings για τη αμέριστη βοήθεια που προσφέρουν στη διοργάνωση του διεθνή Μαραθωνίου ανοικτής θάλασσας.

Μεταθανάτια διάκριση θα απονεμηθεί στην εκλειπούσα έφορο υδατοσφαίρισης και για χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Χριστίνα Κυριάκου.  Ξεχωριστή στιγμή των βραβεύσεων θα είναι η απονομή τιμητικών διακρίσεων στα μέλη της πρώτης ολυμπιακής κολυμβητικής μας ομάδας που εκπροσώπησε την Κύπρο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Μόσχας το 1980.  Η στιγμή που θα ξυπνήσουν αναμνήσεις 35 χρόνια μετά, όταν οι Λίνος  Πετρίδης, Λάρης Φυλακτού, Άνναμπελ Δρουσιώτου και Όλγα Λοίζου μπήκαν στο ολυμπιακό στάδιο της Μόσχας ως μέλη της ολυμπιακής ομάδας στην κολύμβηση.

Αναλυτικά οι αθλητές και ναυτικοί όμιλοι που θα βραβευθούν είναι:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κατηγορία ανδρών: Bakhtiaron Alexandre, Τσιοπανή Θωμάς, Κονναρής Σεμπάστιαν.
Κατηγορία Γυναικών: Schegoleva Anna, Χρυσοστόμου Ειρήνη, Κύζα Ειρήνη
Κατηγορία Νέων: Πάπα Άνταμς Κυριάκος, Κουτσού Γιώργος, Τουμάζου Ιωάννης
Κατηγορία Νεανίδων: Χρυσοστόμου Ειρήνη, Κύζα Ειρήνη, Χατζηκυριάκου Έλενα
Κατηγορία Παίδων: Ιωαννίδης Νικόλας, Παύλου Ζαχαρίας, Κουσής Πέτρος
Κατηγορία Κορασίδων: Αντωνίου Κάλλια, Χατζηθεκλή Κυριακή, Παρασκευοπούλου Κυπριανή
Κατηγορία Παμπαίδων Α΄: Φικάρδος Χρίστος, Τουμάζου Στέλιος, Κυλίλης Ανδρέας
Κατηγορία Παγκορασίδων Α΄:  Παγλά Χρυσή, Schegoleva Alexandra, Κασάπη Λυδία
Κατηγορία Παμπαίδων Β΄: Μούγης Σοφοκλής, Φραγκουλίδης Κωνσταντίνος, Πατσαλίδης Αντώνης
Κατηγορία Παγκορασίδων Β’: Παπαδοπούλου Χρυστάλλα, Γιάγκου Άντρεα- Φραντζέσκα, Ζηνοβίου Ευδοκία
Κατηγορία Παμπαίδων Γ΄: Μιτέλλας Μαρίνος, Χρήστου Γιώργος, Νικολάου Αντώνιο
Κατηγορία Παγκορασίδων Γ΄: Μπέκου Αναστασία, Μιχαήλ Άντρεα, Οικονομίδου Αλεξάνδρα
Τιμητικές διακρίσεις: Καλοψιδιώτης Μάρκος, Ζορπής Βαγγέλης, Χατζηκωνσταντίνου Ιάκωβος, Χαχολιάδου Στέφανη, Ελευθερίου Στέφανος

ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ – Κολύμβηση

Διασωματειακοί Ανδρών-Γυναικών: Ν.Ο. Αμμοχώστου, Λεμεσού, Λευκωσίας
Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων: Ν.Ο. Λεμεσού, Αμμοχώστου, Λευκωσίας
Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων: Αμμοχώστου, Κερύνειας, Λάρνακας
Μαραθώνιος ανοικτής θάλασσας: Αμμοχώστου, Κερύνειας, Λεμεσού
Ασπίδα 2011-2015: Ν.Ο. Αμμοχώστου

ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ – Υδατοσφαίριση

Πρωτάθλημα Ανδρών: Ν.Ο. Πάφου, Λευκωσίας, Αμμοχώστου
Πρωτάθλημα Νέων: Ν.Ο. Πάφου, Μέσα Γειτονιάς, Αμμοχώστου
Πρωτάθλημα Παίδων: Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς, Πάφου, Λευκωσίας
Κύπελλο Ανδρών: Ν.Ο. Λευκωσίας
Κατηγορία Νέων: Ν.Ο. Πάφου
Κατηγορία Παίδων: Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς

  SCHEGOLEVA-ANNA polo-paphos

BAKHTIAROV