ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ – «Η υδατοσφαίριση έκανε μεγάλα βήματα προόδου»

Η παρουσία και ειδικότερα η συνεργασία της Ομοσπονδίας κολύμβησης με τον Γιάννη Φράγκο, έδωσε και πρόσφερε τη δυνατότητα στην υδατοσφαίριση να ξεφύγει από την αφάνεια και την ανυποληψία πολλών χρόνων! Χάρις στις γνώσεις, την εμπειρία και την μεθοδικότητα του, το άθλημα μετά από πολλά χρόνια πήρε την ανιούσα και ανέβηκε πολλά σκαλοπάτια τόσο σε ότι έχει να κάνει με την πρόοδο και την βελτίωση, όσο και με την καθιέρωση και την αναγνώριση του στη διεθνή σκηνή. Γι αυτό η γνώμη και η άποψη του, για τον τελικό κυπέλλου είναι βαρύνουσα και σημαντική.

Σαν πρώτο σχόλιο του προπονητή της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης, αλλά και Τεχνικού Συμβούλου της Ομοσπονδίας για το άθλημα, αφορούσε γενικά τη χρονιά που ολοκληρώνεται, λέγοντας:  «Η φετινή χρονιά για την υδατοσφαίριση στην Κύπρο ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Τα πρωταθλήματα μοιράστηκαν στις ομάδες, δείχνοντας ότι όλα τα σωματεία προσπαθούν και δουλεύουν για την ανάπτυξη του αθλήματος. Η εικόνα των γεμάτων από φίλαθλο κόσμο των κερκίδων αποδεικνύει ότι η υδατοσφαίριση έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου και έχει αποκτήσει μεγάλο αριθμό φίλαθλου κοινού» Φυσικά  ο ελλαδίτης τεχνικός δεν μπορούσε να μην κάνει αναφορά και στη μεγάλη επιτυχία της εθνικής μας ομάδας κάτω των 17 (U17) στο τουρνουά της Τσεχίας: «Η μεγάλη επιτυχία της εθνικής U17 με την κατάληψη της 4ης θέσης στο διεθνές τουρνουά της Τσεχίας, εύχομαι να βοηθήσει ώστε να έρθουν και άλλα νέα παιδιά στα σωματεία και να αποκτήσει το άθλημα μας μεγαλύτερο σεβασμό σε όλα τα επίπεδα στην Κύπρο».

Στη συνέχεια στάθηκε στον τελικό κυπέλλου, ανάμεσα στον Ναυτικό Όμιλο Μέσα Γειτονιάς και τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας, λέγοντας: «Φέτος στον τελικό κυπέλλου ανδρών συμμετέχουν δύο ομάδες που και στο πρωτάθλημα διεκδικούσαν μαζί με τον ΑΠΟΕΛ τον τίτλο του πρωταθλητή, τον οποίο τελικά κατέκτησε η Μέσα Γειτονιά μετά από πολύ ωραίους και ανταγωνιστικούς αγώνες. Η Μέσα Γειτονιά και η Λάρνακα είναι ομάδες με αρκετούς καλούς και έμπειρους παίκτες που πιστεύω θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την κατάκτηση του κυπέλλου» και καταλήγοντας έκανε και την εξής ευχή: «Εύχομαι ο τελικός του κυπέλλου ανδρών να είναι διαφήμιση για το άθλημα και να κλείσει αυτή η χρονιά για όλους μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

 

«Αξιοσημείωτη και η άνοδος του επιπέδου της διαιτησίας»

Ο πολύπειρος και μεθοδικός ελλαδίτης, στη συζήτηση μας για τον τελικό κυπέλλου, άγγιξε και ένα ακόμα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την υδατοσφαίριση, που δεν είναι άλλο από τη διαιτησία, ένεκα και της λειψανδρίας που παρατηρείται στον τομέα αυτό στο άθλημα. «Αξιοσημείωτο είναι και η άνοδος του επιπέδου της κυπριακής διαιτησίας και με την προσθήκη φέτος νέων διαιτητών, έχουμε κάνει πολλά και σημαντικά βήματα προόδου» στοιχείο πολύ σημαντικό για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος στον τόπο μας.