ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ «Γοργόνες και μάγκες» για το Ρίο

Αποτελούν όλοι τους χρυσές ελπίδες για το Ρίο! Πρόκειται για τα τρομερά μωρά του υγρού στίβου της Ελλάδας, που για ένα διήμερο βρέθηκαν στην Κύπρο.

Αφορμή το Τσάνιο Μήτινγκ, το οποίο διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού (με συνδιοργανωτή την ΚΟΕΚ) και πρωτεργάτη για την κάθοδο των «δελφινιών» από την Ελλάδα, τον παλιό πρωταθλητή και νυν προπονητή του ΝΟΛ Σταύρο Μιχαηλίδη.

Το «Goal» συνάντησε τους Έλληνες πρωταθλητές στο ξενοδοχείο «Τsanotel» και μαζί τους μιλήσαμε τόσο για το μήτινγκ όσο και για τις δικές τους προσδοκίες ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, αλλά και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Λονδίνο.

Από τα ένδεκα παιδιά, τα πέντε έχουν ήδη εξασφαλίσει το όριο για την Ολυμπιάδα του Ρίο (Στέφανος Δημητριάδης, Νόρα Δράκου, Καλλιόπη Κέλλυ Αραούζου, Οδυσσέας Μελαδίνης και Παναγιώτης Σαμιλλίδης) και τα υπόλοιπα το παλεύουν. Όλοι τους μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση και ευχαρίστησαν τόσο τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού όσο και την ΚΟΕΚ και τον Σταύρο Μιχαηλίδη για την πρόσκληση.

 

Από τα παιδιά που έχουν εξασφαλίσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Νόρα Δράκου (50μ. ελεύθερο) μας είπε: «Πολύ καλό το κολυμβητήριο, η πισίνα πολύ καλή και το περιβάλλον πολύ καλό. Οι αγώνες έχουν πολύ καλό επίπεδο και είναι πολύ καλό το γεγονός ότι στην Κύπρο ασχολούνται πολλά παιδιά με το άθλημα. Όσον αφορά εμένα, προετοιμάζομαι για το Ρίο, είμαι πολύ χαρούμενη που θα συμμετάσχω σε δεύτερη Ολυμπιάδα. Αυτή τη φορά θα είμαι πιο άνετη, πιο χαλαρή, με λιγότερο άγχος απ’ ότι το 2012 και ανυπομονώ να έρθει αυτή η μέρα που θα πάω στο Ρίο για να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Ο Στέφανος Δημητριάδης (100μ., 20μ. πεταλούδα), από τη μεριά του ανέφερε: «Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές το κολυμβητήριο είναι στολίδι για τη Λεμεσό. Απ’ ό,τι είδα υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση, ενώ οι καιρικές συνθήκες ευνοούν να διεξάγονται τέτοιες διοργανώσεις. Η προετοιμασία μου πάει πολύ καλά, πρώτα για το Πανευρωπαϊκό στο Λονδίνο και μετά για το Ρίο, όπου αν όλα πάνε καλά και έχουμε υγεία θα έχω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα». Η Καλλιόπη Κέλυ Αραούζου, που θα αγωνιστεί στην ανοιχτή θάλασσα, ευχήθηκε «να πάνε όλα καλά και στο Ρίο να έχω ένα καλό αποτέλεσμα».

Ο Οδυσσέας Μελαδίνης, που έχει εξασφαλίσει το όριο 50μ. ελεύθερο, είπε: «Αυτή είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι στη Λεμεσό, οι συνθήκες εξαιρετικές όπως και την πρώτη φορά. Κάποια μικρά προβληματάκια δεν στάθηκαν εμπόδιο να χαλάσουν τις πολύ καλές εντυπώσεις. Σε προσωπικό επίπεδο η προετοιμασία μου βρίσκεται σε στάδιο φόρτωσης χιλιομέτρων και εύχομαι σε όλα τα παιδιά ό,τι καλύτερο στο Πανευρωπαϊκό του Λονδίνου και στην Ολυμπιάδα του Ριο».

Ο Παναγιώτης Σαμιλλίδης (100μ, 200μ, πρόσθιο), αφού μίλησε για τις πολύ καλές εντυπώσεις και τις καλές επιδόσεις που έγιναν, πρόσθεσε: «Η προσοχή μου είναι στραμμένη στο Πανευρωπαϊκό του Λονδίνου, για το οποίο και προετοιμάζομαι, όπως επίσης και για τους Ολυμπιακούς του Ρίο, όπου ελπίζω να πάνε όλα καλά και να καταφέρω κάτι καλό».

 

Η μάχη με το χρονόμετρο

Άλλα έξι παιδιά βρίσκονται πολύ κοντά για να εξασφαλίσουν το όριο για το Ριο, τα οποία μας μίλησαν για την προσπάθεια που κάνουν για να δώσουν το παρών τους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο, ενώ μας μίλησαν και για το Τσάνιο Μήτινγκ.

Αντώνης Φωκαΐδης (1500): «Πρώτη φορά σε διοργάνωση στην Κύπρο, η πισίνα είναι πολύ καλή. Απ΄ ό,τι είδα ασχολούνται πολλά παιδιά με την κολύμβηση κι αυτό είναι πολύ καλό για το άθλημα. Η προετοιμασία μου πάει καλά για την ώρα, επικεντρώνομαι στα 1500, να πάρω το όριο για το Ρίο. Υγεία να έχουμε και όλα τα άλλα θα έρθουν».

Χρίστος Κατρατζής (100μ., 200μ. ελεύθερο): «Εξαιρετικό το κολυμβητήριο, το έδειξαν τα αποτελέσματα και η φιλοξενία άριστη. Όσον αφορά στην προετοιμασία πάει πολύ καλά, έχοντας ως στόχο την εξασφάλιση του ορίου για το Πανευρωπαϊκό και κατόπιν το όριο για το Ρίο».

Γιάννης Καρπουζλής (50μ., 100μ. πρόσθιο): «Πολύ καλή η διοργάνωση και για την εποχή είμαστε σε καλό επίπεδο. Προσωπικά βρίσκομαι στο στάδιο προετοιμασίας για το όριο του Πανευρωπαϊκού του Λονδίνου και κατόπιν για το Ρίο».

Απόστολος Χρίστου (100μ. ύπτιο): «Πολύ καλή διοργάνωση, η μεγάλη συμμετοχή βοηθά το άθλημα. Στόχος μου είναι το όριο για το Ρίο και μια καλή εμφάνιση στο Πανευρωπαϊκό του Λονδίνου».

Δημήτρης Νέγρη (1500) : «Είναι η πρώτη μου φορά στην Κύπρο, οι εντυπώσεις εξαιρετικές, κάποια μικροθεματάκια αυτά υπάρχουν παντού. Όσον αφορά εμένα, ρίχνω το βάρος στην πισίνα και στα 1500 για το όριο για το Ρίο, ελπίζω όλα να πάνε καλά, δουλεύω πολύ, να είμαστε υγιείς και όλα θα πάνε καλά».

Δημήτρης Δημητρίου (400μ.): «Προσπάθεια και στόχος μου είναι πρωτίστως να εξασφαλίσω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ακολούθως για την Ολυμπιάδα. Όσο για τη διοργάνωση εδώ στην Κύπρο είναι πολύ καλή κι απ’ ό,τι είδα υπάρχει μεράκι και όρεξη για δουλειά απ’ όλους».

 

Νίκος Γέμελος: «Στόχος οι τελικοί, αλλά και η εξάδα»

Από την κουβέντα μας δεν θα μπορούσε να λείψει ο ομοσπονδιακός προπονητής της ελληνικής ομάδας Νίκος Γέμελος, ο οποίος μιλώντας μας για τις εντυπώσεις του από το μήτιγκ τόνισε: «Ταλέντα απ’ όσο είδα υπάρχουν αρκετά στην Κύπρο. Εκείνο που χρειάζεται είναι πρόγραμμα και πολλή δουλειά».

Στη συνέχει αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στην εθνική ομάδα ενόψει ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και Ολυμπιακών Αγώνων: «Η προετοιμασία των παιδιών που είναι μαζί μου εντάσσεται ως επί το πλείστον για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λονδίνου και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, που είναι και ο μεγάλος μας στόχος, για κάποιες παρουσίες είτε στους τελικούς είτε στην πρώτη εξάδα».

elladatsaneio-07122015