Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο επίτιμος πρόεδρος της ΚΟΕΚ Πανίκος Προκοπίου

Η ΚΟΕΚ έχασε και πενθεί από τα χαράματα σήμερα τον επίτιμο πρόεδρο της Πανίκο Προκοπίου, που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι σε ηλικία 81 ετών (γεννημένος στις 2 Φεβρουαρίου 1940), κτυπημένος από την επάρατη νόσο. Άνθρωπος που έσφυζε από ζωή, γεμάτος ενέργεια, πάθος και θέληση για προσφορά στον τόπο, στον συνάνθρωπο και στη ζωή. Υπηρέτησε την Ομοσπονδία, μέχρι την τελευταία του πνοή.

Ήταν από τους πρώτους υδατοσφαιριστές της Κύπρου και από τους πρώτους αθλητές κωπηλασίας και ταυτόχρονα έπαιρνε μέρος σε αγώνες ταχύπλοων σκαφών και αγώνες θαλάσσιου σκι. Ιδρυτικό μέλος του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου, διετέλεσε έφορος ιστιοπλοΐας, ταμίας και αργότερα γραμματέας τους Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου. Το 1994 με την αποχώρηση του Νίκου Μαρκουλλίδη από την προεδρία της ΚΟΕΚ ανέλαβε τα ηνία της Ομοσπονδίας, την οποία υπηρέτησε για είκοσι ολόκληρα χρόνια.

Τίμιος και ανιδιοτελής, δούλεψε πολύ σκληρά, αναδεικνύοντας την ΚΟΕΚ ανάμεσα στις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες στον τόπο μας.  Το πάθος, το σθένος και κυρίως το πείσμα με τα οποία πάντοτε υποστήριζε τις θέσεις του, ήταν τα στοιχεία που τον διέκριναν. Πάντοτε δυναμικός και διεκδικητικός αλλά δίκαιος, και παρόλο που προσπαθούσε να μην το δείχνει πολύ ευαίσθητος.  Η μεγάλη του αγάπη για την Ομοσπονδία (τη δεύτερη οικογένεια του όπως αποκαλούσε)  πάντα υπερίσχυε οποιασδήποτε απογοήτευσης και ποτέ δεν τα έβαζε κάτω όσο και να πικραινόταν. Με μεγάλες προσωπικές θυσίες χάρισε στην Ομοσπονδία την ψυχή του.

Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, σε συνεδρίαση της στις 27 Δεκεμβρίου 2013, αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας, το έργο, την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά του στην ΚΟΕΚ και γενικότερα στο κυπριακό υγρό στίβο, αποφάσισε ομόφωνα όπως τον ανακηρύξει Επίτιμο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Η ανάμειξη του με τα αθλήματα του υγρού στίβου συνεχίστηκε και μετά την αποχώρηση του από την Ομοσπονδία, ιδιαίτερα υπό την ιδιότητα του ως Γενικός Γραμματέας της COMEN (Μεσογειακή Ομοσπονδία Κολύμβησης).

Η ΚΟΕΚ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της σε όλη την οικογένεια και ιδιαιτέρα στην σύζυγο και συνοδοιπόρο του Ίρις Προκοπίου και στις θυγατέρες του Ελένη και Νικολέττα.