ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ – Με φόντο το μεσαιωνικό κάστρο της Λάρνακας

Τον 10ο διεθνή μαραθώνιο κολύμβησης ανοικτής θάλασσας θα διοργανώσει το Σαββατοκύριακο 25-26 του μήνα, η ΚOEK σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας, στο θαλάσσιο χώρο του μεσαιωνικού κάστρου της Λάρνακας. Ο αγώνας διεξάγεται παράλληλα με το Παγκύπριο Πρωτάθλημα και περιλαμβάνει τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων των δυόμισι, πέντε και δέκα χιλιομέτρων.

Το επίπεδο των αγώνων αναμένεται να είναι πολύ ψηλό, αφού ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι οι πρωταθλητές Ολλανδίας Marcel Schouten και Ferry Weertman (πρωταθλητές Ευρώπης στα 5 και 10 χιλιόμετρα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε φέτος στο Βερολίνο), καθώς επίσης και αθλητές των εθνικών ομάδων της Ουγγαρίας, Ρωσίας, Ισραήλ και Ελλάδας. Ακόμη, θα λάβουν μέρος και αθλητές από σωματεία της Ελλάδας και Ουγγαρίας, και αθλητές από έξι Ναυτικούς Ομίλους Λεμεσού, Κερύνειας, Αμμοχώστου, Λακατάμειας, Λάρνακας και Κωνσταντίας.

Οι συμμετοχές κατά αγώνισμα είναι:

5 χλμ. ανδρών: 35
5 χλμ. γυναικών: 25
10 χλμ. ανδρών: 25
10 χλμ. γυναικών: 10
2,5 χλμ. ανδρών: 40
2,5 χλμ. γυναικών: 14

Σημειώνεται ότι το αγώνισμα των 2.5 χιλιομέτρων διεξάγεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού σ’ αυτό θα λάβουν μέρος και βετεράνοι αθλητές. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι το συγκεκριμένο αγώνισμα να συγκεντρώσει άτομα όλων των ηλικιών και σιγά – σιγά ο μαραθώνιος ανοικτής θάλασσας να καταστεί θεσμός. Αναμένουμε ότι το επίπεδο των αθλητών σε συνδυασμό με τις πολύ καλές κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας, θα προσφέρουν ωραίο θέαμα και συναγωνισμό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Σάββατο

08.30 Εκκίνηση 5 χιλιομέτρων ανδρών
08.40 Εκκίνηση 5 χιλιομέτρων γυναικών
11.00 Εκκίνηση 2.5 χιλιομέτρων ανδρών και γυναικών

Κυριακή

08.30 Εκκίνηση 10 χιλιομέτρων ανδρών
08.40 Εκκίνηση 10 χιλιομέτρων γυναικών

Marathon-Banner-2014-New