Καλλιτεχνική κολύμβηση – Η Κύπρος δίνει το παρόν της στο ευρωπαικό πρωτάθλημα

Η Κύπρος θα δώσει το παρόν της στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων καλλιτεχνικής κολύμβησης, το οποίο αρχίζει σήμερα στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 26 Μαΐου .

Η Άρτεμις Φιλίππου είναι η αθλήτρια που θα μας εκπροσωπήσει, στην δεύτερη παρουσία της Κύπρου σε διεθνείς αγώνες καλλιτεχνικής κολύμβησης (η  πρώτη ήταν πέρσι με την συμμετοχή της Έμιλυς Ιακωβίδου και της Χρυστάλλας Φωκαίδου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης που διεξήχθηκε και πάλι στην Αθήνα).

Η αυλαία του πρωταθλήματος ανοίγει σήμερα Πέμπτη (23/5) στις  10.00 το πρωί με τη διεξαγωγή των προκριματικών στο Ελεύθερο Σόλο Κορασίδων, αγώνισμα στο οποίο θα συμμετάσχει και η Άρτεμις Φιλίππου σε σύνολο 23 συμμετοχών.

Στους αγώνες συμμετέχουν 23 χώρες, με 180 αθλητές και αθλήτριες, από Βουλγαρία, Μεγάλη Βρετανία, Εσθονία, Ισπανία, Σουηδία, Γεωργία, Τσεχία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Σλοβενία, Σλοβακία, Τουρκία, Κύπρος, Γαλλία, Κροατία, Πολωνία, Ελβετία, Αυστρία, Ανδόρρα, Ελλάδα, Λιθουανία και Γερμανία.

Την αθλήτρια συνοδεύει η προπονήτρια της Γιάννα Πένεβα.

Η καλλιτεχνική κολύμβηση να αναφέρουμε ότι καλλιεργείται προς το παρόν από τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας, ο οποίος εδώ και μερικά χρόνια έχει επενδύσει στο άθλημα. Με την βοήθεια και της προπονήτριας Γιάννας Πένεβα γίνεται πραγματικά μια αξιέπαινη προσπάθεια η οποία άρχισε να δίνει καρπούς και να επιτρέπει την συμμετοχή της Κύπρου και σε διεθνές επίπεδο.