46ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ – Κούρσα για τον θρόνο

Συµπληρώνουµε φέτος µισό αιώνα ζωής! Η κολύµβηση σε οργανωµένη µορφή, δηλαδή, από την ίδρυση της Οµοσπονδίας το 1972, µε τα παγκύπρια πρωταθλήµατα να έχουν φτάσει αισίως στα 46 (το πρώτο έγινε το 1976)! Δυο γενιές αθλητών/κολυµβητών, µε το άθληµα να συγκαταλέγεται πλέον στην ελίτ του κυπριακού αθλητισµού. Φθάσαµε λοιπόν στο 46ο Παγκύπριο Πρωτάθληµα, το οποίο  αποτελεί το σήµα κατατεθέν των εσωτερικών διοργανώσεων και την κορυφαία διοργάνωση της σεζόν για τα δρώµενα στον υγρό στίβο, το οποίο αρχίζει αύριο Τρίτη στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λεμεσού.

Για άλλη µια φορά οι όµιλοι έβγαλαν τα κοµπιουτεράκια τους και άρχισαν τους υπολογισµούς τους. Προσθέσεις, αφαιρέσεις, εξισώσεις και συµπεράσµατα. Κανένας όµως δεν µπορεί να είναι σίγουρος για την τελική έκβαση των αγώνων. Γιατί στον αθλητισµό τίποτα δεν είναι σίγουρο, τίποτα δεν είναι και δεν µπορεί να θεωρηθεί δεδοµένο. Το µόνο σίγουρο είναι πως ο Ναυτικός Όµιλος Λεµεσού είναι ο περσινός πρωταθλητής και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το στέµµα του και να προσθέσει άλλη µια σερί κατάκτηση (την πέµπτη) και τον 14ο τίτλο στην ιστορία του. Άλλο τόσο σίγουρο είναι πως έχει τα εφόδια και τις δυνατότητες για να το κάνει, µόνο που το έργο του κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι. Οι υπόλοιποι όµιλοι θέλουν από τη µεριά τους να διεκδικήσουν το δικό τους κοµµάτι από την πίττα που τους αναλογεί και θα του βάλουν δύσκολα σ’ αυτήν του την προσπάθεια.

Στη σφαίρα των προγνωστικών τώρα (και τίποτα περισσότερο), ο όµιλος που θα προσπαθήσει να κοντράρει τους πρωταθλητές στη «ναυµαχία» για τον τίτλο, αυτός αναµένεται να είναι ο Ναυτικός Όµιλος Λευκωσίας. Ο όµιλος της πρωτεύουσας παρουσιάζεται αρκετά ισχυρός και ενισχυµένος και προβλέπεται να κυνηγήσει µετά µανίας τη Λεµεσό. Κάπου εκεί κοντά θα είναι και ο Ναυτικός Όµιλος Αµµοχώστου, µε τον ΑΠΟΕΛ και την Κερύνεια. Δεν βάζουµε όµως το χέρι µας στη φωτιά ως προς την τελική κατάταξη, πέραν των δύο πρώτων, που θα δώσουν τη µάχη για το στέµµα του πρωταθλητή για το 2022. Πέρα όµως από τη µάχη για τον τίτλο, θα έχουµε και ένα σωρό άλλες προσπάθειες για την ατοµική διάκριση. Οι αθλητές θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να διεκδικήσουν µια θέση στο βάθρο, να πετύχουν κάποια ατοµική επίδοση ή ρεκόρ και φυσικά έχουµε και τα έπαθλα για τον καλύτερο κολυµβητή και την καλύτερη κολυµβήτρια.

Είπαµε, έχουµε να κάνουµε µε την κορυφαία εσωτερική διοργάνωση της χρονιάς και όλοι θέλουν να πετύχουν το καλύτερο, για τον όµιλο τους, αλλά και για τον εαυτό τους. Λοιπόν, «λάβετε θέσεις», όπως θα έλεγε και ο αφέτης και ο καλύτερος ή οι καλύτεροι ας είναι οι νικητές.

Το πρόγραµµα των αγώνων

Τρίτη: 100μ. πρόσθιο, 200μ. ελεύθερο, 400μ. μικτή, 50μ. πεταλούδα, 200μ. ύπτιο, 800μ. ελεύθερο, 4Χ100μ. ελεύθερο

Τετάρτη: 400μ. ελεύθερο, 50μ. ελεύθερο, 200μ. πρόσθιο, 100μ. ύπτιο, 100μ. πεταλούδα, 4Χ200μ. ελεύθερο

Πέμπτη: 50μ. πρόσθιο, 100μ. ελεύθερο, 200μ. πεταλούδα, 50μ. ύπτιο, 200μ. μικτή ατομική, 1500μ. ελεύθερο, 4Χ100μ. μικτή ομαδική

Προκριµατικοί:10.00πµ, Τελικοί: 6.00µµ

Μεγάλοι χορηγοί των αγώνων η ΟΠΑΠ Κύπρου και η Πετρολίνα.  Χορηγός επικοινωνίας το Radio Active.  Χορηγός μετάδοσης: Cablenet