31οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ «ΡΙΟ 2016» Το Ολυμπιακό Χωριό υποδέχθηκε την Κυπριακή Αποστολή – Με την τελετή έναρξης στο Μαρακανά αρχίζουν οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες «ΡΙΟ 2016»

To Ολυμπιακό Χωριό, υποδέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης την Κυπριακή αποστολή των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων. Η Κυπριακή σημαία υψώθηκε δίπλα από αυτήν της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής σηματοδοτώντας την επίσημη παρουσία της Κύπρου στους αγώνες στους οποίους έχει αδιάλειπτη παρουσία από το 1980 και μετά. Η φετινή αποστολή περιλαμβάνει 16 αθλητές επτά διαφορετικών αθλημάτων, και θεωρείται στο σύνολο της ως μία από τις πιο δυνατές ομάδες που παρουσίασε η Κύπρος σε Ολυμπιακούς αγώνες

Η Δήμαρχος του Χωριού Τζάνεθ Άρκαϊν καλωσορίζοντας τις αποστολές, απευθύνθηκε στους αθλητές, λέγοντας τους ότι τώρα είναι η στιγμή που θα δουν τις προσπάθειες τους να αποδίδουν. Στη συνέχεια ο αρχηγός αποστολής της κάθε χώρας, αντάλλαξε δώρα με την Τζάνεθ Αρκάιν. Πρώτη στη σειρά ήταν η Κύπρος, και η κ. Όλγα Πιπερίδου δώρισε ένα ομοίωμα του καραβιού της Κερύνειας. Ακολούθησε η έπαρση της Κυπριακής σημαίας και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην ίδια τελετή στην οποία συμμετείχε η Κύπρος, έτυχαν επίσης υποδοχής οι αποστολές της Ρουμανίας, του Πουέρτο Ρίκο, της Θαϊλάνδης, της Λιβερίας, και του Τζιμπουτί. Ήταν μάλιστα μόλις η προτελευταία που διοργανώθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό αφού μια ώρα μετά, με τις τελευταίες έξι χώρες, έκλεισε ο κύκλος της υποδοχής των 206 χωρών που συμμετέχουν στους Αγώνες. Τις ομάδες συνόδευαν χορευτές, που παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρέπεμπε στην ιδιαίτερη βραζιλιάνικη μουσική και την έντονη βλάστηση που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ευρύτερης περιοχής του Ρίο. Την παράσταση έκλεψε ο αθλητής της Γυμναστικής Μάριος Γεωργίου που κατά την αποχώρηση των ομάδων συμμετείχε ενεργά στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορό και ασκήσεις Γυμναστικής κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων. Η Δήμαρχος του χωριού Τζάνεθ Άρκαϊν υπήρξε επί σειρά ετών διεθνής καλαθοσφαιρίστρια και κατέκτησε με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας δύο Ολυμπιακά μετάλλια, το αργυρό το 1996 στην Ατλάντα και το Χάλκινο το 2000 στο Σίδνεϊ.

Στην τελετή πέραν της παρουσίας των περισσοτέρων αθλητών που συγκροτούν την Κυπριακή ομάδα, και των προπονητών τους, του Διοικητικού, και Ιατρικού προσωπικού, παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Χαράλαμπος Λόττας, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Δημήτρης Λεοντής, ο Πρόεδρος της Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας Γιάννης Φωτίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης.

Στο περιθώριο της τελετής υποδοχής, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Χαράλαμπος Λόττας συναντήθηκε με τον Μέγα Δούκα του Λουξεμβούργου, Ερρίκο.

rio-1-photo