1οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ – Τρεις αθλητές μας πέφτουν στο νερό

Τρεις αθλητές μας βρίσκονται ήδη στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν και από αύριο Τρίτη αρχίζουν τις προσπάθειες τους στα αγωνίσματα που συμμετέχουν.  Ο Τάκης Παπαδόπουλος, ο Κυριάκος Πάπα Άνταμς και η Κάλλια Αντωνίου, είναι οι αθλητές που μας εκπροσωπούν στους 1ους Ευρωπαϊκούς αγώνες Νέων που άρχισαν από τις 12 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 28 Ιουνίου με τη συμμετοχή έξι χιλιάδων αθλητών από όλα τα αθλήματα (τα αγωνίσματα της κολύμβησης θα διαρκέσουν από τις 23-27 Ιουνίου).

Οι αγώνες διεξάγονται για πρώτη φορά και είναι υπό την ευθύνη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.  Η LEN  (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κολύμβησης), έχει εντάξει τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες νέων κάτω από την διοργάνωση των 1ων Ευρωπαϊκών και σ΄ αυτούς λαμβάνουν μέρος κολυμβητές 17-18 χρόνων και κολυμβήτριες 15-16 χρόνων.

Με δεδομένο το πολύ ψηλό επίπεδο των αγώνων, η αποστολή των αθλητών μας θα είναι πολύ δύσκολη.  Πρώτος στην πισίνα πέφτει αύριο ο Τάκης στην 3η προκριματική σειρά των 50μ. πεταλούδα (θα διεξαχθούν συνολικά 7) και ακολουθούν η Κάλια στα 100μ. ελεύθερο (λαμβάνει μέρος στη 2η σειρά) και ο Κυριάκος στη 1η σειρά των 400μ. Ελεύθερο.

Ο Τάκης λαμβάνει μέρος επίσης στα 100μ. πεταλούδα, 50μ. και 100μ. ελεύθερο, ο Κυριάκος στα 200μ. ελεύθερο, 200μ. και 400μ. μικτή και η Κάλια στα 50μ. ελεύθερο.

takispapa