19οι Μεσογειακοί Αγώνες – «Οράν 2022» – Τα όρια είναι ο ουρανός

Τρία χρυσά μετάλλια σε λίγα λεπτά – Μίλαν Τραΐκοβιτς (110μ.Εμπ.), Απόστολος Παρέλλης (Δισκοβολία) και Κάλια Αντωνίου (100μ. Ελεύθερο) εκτόξευσαν την κυπριακή αποστολή.

Μία από τις μεγαλύτερες του βραδιές στην ιστορία έζησε ο αθλητικός κόσμος της Κύπρου, στο Οράν της Αλγερίας. Η αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες, πανηγύρισε μέσα σε διάστημα λιγότερο της μίας ώρας τέσσερα μετάλλια εκ των οποίων τα τρία χρυσά, εκτοξεύοντας τον απολογισμό στον εκπληκτικό αριθμό των 14 μεταλλίων, πέντε χρυσών, δύο αργυρών και επτά χάλκινων.

Η Κάλια Αντωνίου στην Κολύμβηση με το χρυσό στα 100μ. Ελεύθερο, ο Μίλαν Τραΐκοβιτς με το χρυσό στα 110μ. Εμπόδια, ο Απόστολος Παρέλλης με το χρυσό στη Δισκοβολία, και η Ολίβια Φωτοπούλου με το αργυρό στα 200μ. έκαναν τους πάντες στο Οράν να παραληρούν εκστασιασμένοι στις αλλεπάλληλες απονομές μεταλλίων, βλέποντας την κυπριακή σημαία να ανεβαίνει στον ιστό, και ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο όχι μία, αλλά τρεις φορές μέσα σε λίγα λεπτά. 

Κολύμβηση

Εκπληκτική για άλλη μια φορά η Κάλια Αντωνίου έγινε το πρόσωπο των αγώνων στην Κολύμβηση με εκπληκτικό 100άρι στο Ελεύθερο, που είναι και το κατ’ εξοχήν αγώνισμα της, σημειώνοντας Νέο Ρεκόρ Μεσογειακών Αγώνων με επίδοση 54.39. Η αντίδραση της Αντωνίου στον βατήρα ήταν 0.71 που δεν ήταν και η καλύτερη των οκτώ που έπεσαν στην πισίνα, με αποτέλεσμα στο 50άρι να γυρίσει σε 26.66 στην τρίτη θέση, 26 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο αργή από την Σέγκελ από τη Σλοβενία. Στο δεύτερο 50άρι ήταν εκπληκτική, κάλυψε τη διαφορά από τις προπορευόμενες και άγγιξε πρώτη τον αισθητήρα τερματισμού σε 54.39.  Είναι το δεύτερο μετάλλιο για την ίδια στους αγώνες, μετά το χάλκινο στα 50μ. Ελεύθερο.

 

Πηγή: Γραφείο Τύπου Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής