19οι Μεσογειακοί Αγώνες – «Οράν 2022»: Με στόχο το βάθρο η Κάλια Αντωνίου

Με συμμετοχή κυπριών αθλητών σε πέντε αθλήματα, συνεχίζονται οι 19οι Μεσογειακοί Αγώνες σήμερα Παρασκευή 1η Ιουλίου. Η αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής θέλει να συνεχίσει την εντυπωσιακή παρουσία στους αγώνες και γιατί όχι να αυξήσει τη συγκομιδή μεταλλίων και τα πλασαρίσματα στις ψηλές θέσεις.

 Στην πισίνα θα ριχτούν για πρώτη φορά οι κολυμβητές με την Κάλια Αντωνίου να διεκδικεί ακόμη και το χρυσό στα 50μ. Ελεύθερο, υπάρχουν προσδοκίες στο Στίβο με την παρουσία σε αρκετούς τελικούς πολλών αθλητών, οι έξι αθλητές της Ιστιοπλοΐας θα συνεχίσουν την προσπάθεια για συμμετοχή στις κούρσες μεταλλίων, η ομάδα της καλαθόσφαιρας 3Χ3 αντιμετωπίζει τη Γαλλία, ενώ υπάρχει και η συμμετοχή της Κωνσταντίνας Μακρίδου στο Αεροβόλο Τουφέκι.

Αναλυτικότερα : Κολύμβηση

Αρχή για την κολύμβηση με τη συμμετοχή τεσσάρων κολυμβητών σε δύο αγωνίσματα. Τα βλέμματα στρέφονται με το καλημέρα του αγωνίσματος, στη συμμετοχή της Κάλιας Αντωνίου στα 50 μέτρα Ελεύθερο όπου οι προσδοκίες αφορούν τουλάχιστον παρουσία στο βάθρο των νικητών. Μαζί της στο ίδιο αγώνισμα θα λάβει μέρος και η Άννα Χατζηλοΐζου που έχει τους χρόνους για να μπει στον τελικό του αγωνίσματος και να διεκδικήσει το καλύτερο.

Το δεύτερο αγώνισμα με κυπριακή συμμετοχή είναι τα 100μ. Ύπτιο Ανδρών, όπου θα λάβουν μέρος οι Φίλιππος Ιακωβίδης και  Σοφοκλής Μούγης και αμφότεροι στοχεύουν να περάσουν στον τελικό.

Οι προκριματικοί των αγωνισμάτων κολύμβησης σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διεξάγονται το πρωί και με την ίδια σειρά το απόγευμα θα γίνονται οι τελικοί.

Το πρόγραμμα των κυπρίων κολυμβητών/ κολυμβητριών είναι το ακόλουθο :

10.00  50μ, Ελεύθερο (Γ) (Σειρές) : Αντωνίου Κάλια, Χατζηλοΐζου Άννα

11.21    100μ. Ύπτιο (Α) (Σειρές) : Μούγης Σοφοκλής, Ιακωβίδης Σοφοκλής

18.00  50μ. Ελεύθερο (Γ), Τελικός

18.50  100μ. Ύπτιο Ανδρών (Α), Τελικός

 

Πηγή: Γραφείο Τύπου Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής